Üniversitemiz Kangal Köpeği Uygulama ve Araştırma Merkezi Örnek Oldu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Kangal Köpeği Uygulama ve Araştırma Merkezi örnek oldu.

 

 Gümüşhane Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü öğrencileri ve akademik personeli, Üniversitemizi ziyaret etti.

 

Gerçekleştirilen ziyarette, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Akif Sarı ve öğrenciler Üniversitemiz Veterinerlik Fakültesi, Hayvan Hastanesi ve Kangal Köpeği Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni gezerek bilgi aldılar.

 

Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Akif Sarı yaptığı açıklamada, “Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü öğrencilerinin, uygulamalı derslerde sokak hayvanlarına yapılan müdahalelerden sonra rehabilitasyon merkezi olarak kullanabilecekleri bir alan gerekiyordu. Bizde 2021 yılında SCÜ Kangal Köpeği Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne gerçekleştirdiğimiz ziyarette köpek barınaklarının yapısal özelliklerini ve mevcut koşullarını inceleyerek oluşturacağımız alana örnek aldık ve merkezimizi oluşturduk.” dedi.

 

Ziyaret hakkında konuşan Kangal Köpeği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nazlı Ercan, gerçekleştirilen ziyaretten ötürü Öğr. Gör. Mehmet Akif Sarı ve öğrencilere teşekkür ederek, Üniversitemizin yaptığı çalışmaların örnek olmasından ötürü mutluluk duyduğunu ifade etti. 
 



Haber Tarihi : 19.12.2022

AYLARA GÖRE HABERLER