Uluslararası Film Festivali’nde 3. Gün: Amir Etminan Kurgu Atölyesinde Öğrencilerle Buluştu

 

3. Sivas Uluslararası Film Festivali tüm hızıyla ve coşkuyla devam ediyor. Sivas Uluslararası Film Festivali, yalnızca bir sanat etkinliği olmanın ötesinde; şehrin ulusal ve uluslararası tanınırlığını artıran, kültürel değerlerini sinema diliyle geniş kitlelere ulaştıran güçlü bir organizasyon niteliği taşıyor.

 

Etkinlikler, Kurgucu ve Yapımcı Amir Etminan’ın gerçekleştirdiği ‘Kurgu Atölyesi’ ile devam etti. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi TV Stüdyosunda düzenlenen atölyede Etminan, yönetmenlik anlayışı, set ortamının işleyişi ve sinema üretim süreçleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. İyi bir yönetmenin yalnızca teknik bilgiye sahip olmasının yeterli olmadığını ifade eden Etminan, ekip iletişimini güçlü kurabilen, yaratıcı bakış açısına sahip ve oyuncularla doğru bir bağ kurabilen bir yapıda olması gerektiğini belirtti.

 

Set ortamının disiplinli olduğu kadar üretken ve iletişime açık bir yapıya sahip olması gerektiğine dikkat çeken Etminan, İran ve Türkiye’deki set kültürleri arasındaki farklılıklara da değindi. Söyleşide ayrıca bağımsız sinemanın üretim süreçleri, politik sinemanın toplumsal etkileri ve sinemanın düşünsel yönü üzerine değerlendirmeler yapıldı. Katılımcılarla deneyimlerini paylaşan Etminan, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

 

Atölye çalışması sonrası, Festival Düzenleme Kurulu adına Öğr. Gör. Pınar Akyar, Kurgucu ve Yapımcı Amir Etminan’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

 



Haber Tarihi : 14.05.2026

AYLARA GÖRE HABERLER