“Bizim Hayatımız” Söyleşisi

Üniversitemiz CENGEL Birimi tarafından 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla “Bizim Hayatımız” adlı söyleşi, Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirildi.


Üniversitelerin toplum hayatında ve geleceğinde önemli yer tuttuğunun bilincinde olan Üniversitemiz öğrencilerimize destek verdiği gibi engellilerimizin de yanında olmaya devam ediyor. 

Engelli öğrencilerimizin ve personelimizin sorunlarını hızlı ve etkin bir şekilde çözmek amacıyla 2016 yılında kurulan CENGEL tarafından gerçekleştirilen “Bizim Hayatımız” söyleşisinde engellilerin günlük hayatta yaşadığı sıkıntılar, toplumun engellilere yaklaşımı gibi konular konuşuldu.
 

Söyleşiye Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, akademisyenler, öğrenciler ve engelli aileleri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız programın açış konuşmasında engelliler için sadece 3 Aralık’ın değil her günün önemli olduğunun altını çizdi. 

Çeşitli kuruluşlarla birlikte engelliler için faaliyetler gerçekleştirildiğini söyleyen Rektörümüz, “Hiç olmazsa bir farkındalık oluşturur diye bu programları yapıyoruz. Sadece üniversitemizdeki engellilere değil, şehirdeki engellilere yönelik de önemli faaliyetler içeresindeyiz. Müftülüğümüz de güzel çalışmalar yapılıyor. Örneğin, Kur’an-ı Kerim öğretilmesi, Cuma namazlarında hutbenin işaret dili ile çevrilmesi gibi. Gözde engel olabilir, kulakta engel olabilir herhangi bir organımızda engel olabilir; gönül engeli kötü. Allah gönül engelinden korusun. Yeni bir şiir kitabımız çıktı, 5. kitabımız. İnşallah daha güzel kitaplar çıkaracağız.” diyerek sözlerine son verdi. 

 Rektörümüzün konuşmasının ardından söyleşiye geçildi.

Engellilerin “dede” dediği CENGEL Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı engellilerle sohbet havasında söyleşi yaptı. Prof. Dr. Toparlı, “Engelli olmak veya olmamak önemli değil, bu kardeşlerime destek olmak amacıyla hocamın olurlarıyla yola çıktık. Çok mesafe kat ettik. Engelli kardeşimizle ayrı ayrı ilgileniyoruz. İşte sizinle birlikteyiz. Cumhuriyet Üniversitesi engellilere gerçekten sahip çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Sivas Bedensel ve Zihinsel Engelliler ile Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Geçkil, Sivas’a 1223 tekerlekli sandalye kazandırdıklarını söyleyerek, “Biz sizden sadece şunu istiyoruz engelli olarak; bize acıyarak bakmayın. Mesela biz düşüyoruz vah diyorsunuz. Vah demeyelim, elinden tutup kaldıralım ama üzülmeyelim. Bizi öyle desteklerseniz seviniriz.” diye belirtti.

Selman Devecioğlu ise, “Engel hiçbir şeye engel değil. Toplum engelliler ile imtihan hâlindedir ve engelliler toplumla imtihan hâlindedir. Bugün bir söz yazdım sosyal medyada: Engelliler toplumun aynası, Peygamber Efendimizin mirasıdır.” dedi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Ayrıca Rektör Başdanışmanımız ve CENGEL Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı’ya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından engelliler ve aileleri için verilen yemekte engelliler için gerçekleştirdiği faaliyetlerden ötürü plaket takdim edildi.
 



Haber Tarihi : 05.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER