Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Ülkemizin bağımsızlığa giden yolda en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, şanlı tarihimizde önemli bir yere sahiptir.


Bağımsızlığa inancımızı, özgürlük yolundaki kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümünü birlik ve beraberlik duygusu içerisinde coşkuyla kutlamaktayız.


1000 yıldır medeniyetimize ait olan bu topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu bir şekilde var olabilmemiz için o günlerde gösterilen üstün çaba ve direniş, bugün bizim istinat noktalarımızdan birini teşkil etmektedir.


Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, “Ülkesini en çok seven ona hizmet edendir” ilkesiyle yürüdüğümüz bu yolda sağlam adımlar atma gayretindeyiz. El ele vererek Büyük Türkiye hayalimizi gerçekleştirmek için çalışmak zevk-i selimimizdir. Büyük hamleler ancak çalışanların ve davası uğrunda yorulanların gayretleriyle mümkündür. 


Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

 

Prof. Dr. Alim Yıldız
          Rektör

 



Haber Tarihi : 28.08.2020

AYLARA GÖRE HABERLER