Çocuk Dostu Turizm Kongresi’nde Çocuk Korosu’ndan Müzik Dinletisi

2’nci Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi’nde bir ilk gerçekleşti.

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) 21 çocuğun enstrüman, 15 çocuğun koroda yer aldığı 36 kişilik orkestrası kongreye katılanlara müzik dinletisi sundular.

Emre Yuvacı, Hasan Dağdeviren, İlker Soğukpınar, Yasin Yıldız ve Burcu Dağdeviren’in hocaları arasında yer aldığı orkestranın en küçüğü ilkokul ikinci sınıf, en büyüğü lise dokuzuncu sınıf öğrencisinden oluştu.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de bir ilk diyeyim ama öncü çalışmalardan biri olan çocuk koromuzun da aramızda olması ile büyük gurur duyuyoruz. İlk kez protokolde konser veren grup bizim grubumuz.” dedi.

Dinleyenlerden de tam not alan orkestraya dinleyiciler zaman zaman eşlik ettiler.

Haber Tarihi : 30.04.2019