Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Berat Kandili Mesajı

Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki af, mağfiret ve arınma vesilesi olan mübarek Berat Gecesini hep birlikte idrak edeceğiz. 

 

Berat; her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan kurtulmak için güzel bir fırsattır.

 

Nasıl ki tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı korunmak için bedenimizi temiz tutmamız elzem ise ruhumuzu da temiz tutmamız gerekmektedir. İyiliğe, güzelliğe, birbirimize karşı merhametle muamele etmeye ve en önemlisi kardeş olabilmeye çağıran dinimiz insanlığa en güzel reçetedir.

 

Her daim dayanışma içerisinde olmak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, komşularımızın, akrabalarımızın, milletimizin ve bütün insanlığın hayrına işler yapmak gibi güzel hasletler içinden geçtiğimiz şu zor günlerde daha da önem kazanmıştır.

 

İnsanlığın ortak iyiliği için bedenin, ruhun ve vicdanın temiz olmasının öneminin çok daha iyi anlaşıldığı kanaatini taşımaktayım. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla başlayan Millî Dayanışma Kampanyası’na milletimizin teveccühü bize bir kez daha milletimizin hayırda yarıştığını, ihtiyaç sahiplerini gözettiğini, dayanışma içerisinde olduğunu göstermiştir.

 

Berat Gecesinin milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa iyilik, güzellik ve şifa getirmesini diliyor, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek huzura vesile olmasını temenni ediyorum.

 

Prof. Dr. Alim Yıldız
          Rektör

 



Haber Tarihi : 06.04.2020

AYLARA GÖRE HABERLER