Öğretim Üyelerimize Yönelik Ücretsiz Yabancı Dil Kurslarımıza Katılanlar %80 Başarılı Oldular

Üniversitemizin, öğretim üyelerinden doçentlik başvurusu yapmak için gereken 65 yabancı dil puanına sahip olmayanlara yönelik başlattığı ücretsiz yabancı dil kursları sona erdi. Sınava giren öğretim üyelerimizin yüzde sekseni 65 ve üzeri puan alarak bu engeli aştılar.

Bir yıl içerisinde düzenlenen ücretsiz kursumuza katılan 67 öğretim üyesinden 54’ü yabancı dil sınavından 65 puan ve üzeri alarak %80 başarı gösterdi. Kursa katılan öğretim üyeleri Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın başkanlığında Üniversitemiz Senato Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Genel Sekreter Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanı ve Kurs Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Kurs Eğitmeni Öğr. Gör. Eyüp Gündüz ve kursiyer öğretim üyeleri katıldı.

Prof. Dr. Yıldız akademik gelişim için yakın zamanda tamamlanan Ücretsiz Bilgisayar Dağıtımı Projesi’nin akabinde Ücretsiz Yabancı Dil Projesi’nin başarı ile sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Akademisyenler için yabancı dil konusunun önemine vurgu yapan Yıldız, araştırma görevlilerine yönelik İkinci Yabancı Dil Projesi’nin de devam ettiğini hatırlatarak öğretim üyelerimize yönelik Konuşma İngilizcesi kursları düzenlemeyi arzu ettiklerini söyledi ve başarılarından ötürü öğretim üyelerimizi ve Öğr. Gör. Gündüz’ü tebrik etti.

Katılımcıları temsilen söz alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Handan Güler, “Uzun yıllar dil problemi ile uğraştım. Tam da vazgeçmişken projeniz bana ve benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlarıma umut oldu. Seçim sürecinde projelerinizi dinlerken açık konuşmak gerekirse bunları herkes gibi sizin de hayata geçirebileceğinizi düşünmüyordum. Ancak geride bıraktığınız süre içerisinde vaatlerinizi birer birer yerine getiriyor olmanız beni eski bir Cumhuriyet Üniversiteli olarak, Üniversitemizin geleceği için de umutlandırıyor ve heyecanlandırıyor. Arkadaşlarım adına emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitmen Gündüz de, “Yönetim olarak akademik gelişim konusundaki hassasiyetiniz için bir üniversite mensubu olarak teşekkür ederim. Gerçekten örneği olmayan bu projede öğretim üyelerimizle güzel bir enerji yakaladık ve bunu da sonuca yansıttık. Çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ve öğretim elemanları arasında soru cevap şeklinde devam etti ve Yıldız’ın Öğr. Gör. Gündüz’e hediye takdimi ile sona erdi.

Haberin videosu için tıklayınız.(SRT)



Haber Tarihi : 02.01.2018

AYLARA GÖRE HABERLER