Zeytin Dalı Kermesi Afrin İçin Vefa Vakti

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından Zeytin Dalı Harekâtına destek amacıyla “Zeytin Dalı Kermesi Afrin İçin Vefa Vakti” adlı kermes düzenlendi.

 

İlahiyat Fakültesi kantininde düzenlenen kermese Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Kermese katılan İlahiyat Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Beyza Nur Sakarya, “ İnsan elinde bir sihirli değnek olsun istiyor, PYD, PKK gibi örgütleri yok etmek için. Belki böyle bir şey mümkün değil ama biz de kermesle elimizden geldiğince Mehmetçiğimize yardım etmek istedik. Arkadaşlarımızdan para biriktirip getirenler oldu, Allah razı olsun onlardan. En azından bu şekilde belki 5 bin-6 bin TL para biriktireceğiz belki daha az bir meblağ ama bunun içinde yüzlerce kişinin umudu, emeği ve isteği var gerçekten. İnşallah yaptığımız yardımlar yerine ulaşır.” dedi.

 

İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mehmet Taha Tuzcuoğlu yaptığı açıklamada, “Bugün burada İlahiyat Fakültesi öğrenci arkadaşlarımız olarak, Dekanlığımız, Rektörlüğümüz olarak hep beraber Afrin bölgesindeki ve diğer bölgedeki Türkmen Müslüman kardeşlerimiz için, mazlum kardeşlerimiz için ekmeğimizi bölmeye geldik. Ensar’ın yaptığını yapmaya geldik. Bütün kardeşlerimiz gördüğünüz gibi şu anda bütün üniversitedeki kardeşlerimiz buradalar. İnşallah Rabbim yaptığımız işi tamamına erdirmeyi nasip eder. Bizler de Haçlı ile Hilal’in savaşında tarafımızı belli etmek için bugün burada toplandık. Hem şanlı ordumuzu desteklemek hem de oradaki Müslüman kardeşlerimize gücümüz yettiğince ihtiyaçlarını karşılamak, çocukların yüzlerindeki tebessüme vesile olmak kırılan ümitleri tekrar yeşertmeye yardımcı olmak için buradayız.” ifadelerini kullandı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Zeytin Dalı Harekâtına yardım maksadıyla öğrencilerimizin yapmış olduğu kermesi açmak üzere geldik. Ben özellikle sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye’nin etrafındaki ateş çemberinin gittikçe daraldığını görmüştük ve müdahale edilmesi gerekiyordu, ordumuz şu anda müdahale etti. İnşallah muzafferiyetleriyle dönecekler ki zaten şu anda zaferlerini görüyoruz. Bu yüzyıllardan bu yana Anadolu’da, Anadolu’nun İslamlaşmasından bu yana bizi Anadolu’dan çıkarmak için yaptıkları savaşın bir devamı. Doğudan ve Batıdan gelen saldırılar vardı. Şu an hem doğudan hem batıdan geliyor, bu kadar açık olmamıştı ve inşallah ordumuz bu kuşatılmışlığı kıracaktır. Biz her zaman ordumuzun yanındayız. Oradaki askerlerimize, güvenlik güçlerimize yardım istiyoruz Cenab-ı Hak’tan. Allah onların bileklerine yüreklerine güç kuvvet versin, mukavemet versin ve hiç birinin burnu kanamadan gelsinler.” şeklinde konuştu.

 

Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 



Haber Tarihi : 27.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER