“Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru Yolculuğu” Başlıklı Konferans Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), Sivas Belediyesi, SCÜ İlahiyat Fakültesi, Fikir ve Medeniyet Kulübü, Medeniyet Tasavvuru Okulu ve BirGençlik iş birliği ile “Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru Yolculuğu” başlıklı konferans düzenlendi.

 

SCÜ Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Araştırmacı Yazar Yusuf Kaplan’ın konuk olduğu programa SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. 

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans Yazar Kaplan’ın konuşmasıyla devam etti.

 

Kaplan, “Bizim problemimiz ilim ve irfan yolculuğu yapacak; âlim, hikmet yolculuğu yapacak; hakim kişilerin olmaması. Bu önemli. Eğitimin bir medeniyet meselesi olduğunu bilmemiz şartıyla akademide ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Bunu bilmeyen bir eğitim sistemi var Türkiye’de.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Kaplan, “Medreselerin canlandırılması lazım. Bir şekilde yenilenmesi lazım. İnsanlığın önünü açacak bir eğitim modelinin oradan neşet edeceğini düşünüyorum. Nedeni de Batılı eğitim sistemi krizde. Batılı düşünürler Batı eğitim sistemini tartışıyorlar.” şeklinde konuştu.

 

“200 yıldır yanlış soru soruyoruz.” diyen Kaplan konuşmasını, “Tanzimat’tan itibaren yanlış bakıyoruz. Yanlış soruların doğru cevabı olmaz. Hastanın hastalığını teşhisini doğru yaparsanız tedavi edebilirsiniz. Yanlış teşhise doğru tedavi uygulanabildiğini söyleyecek biri var mı? Bu olacak iş değil. Bir toplumun başına gelebilecek en büyük felaket başına ne geldiğini bilmemesidir. Daha kötüsü celladına âşık olmasıdır. Bu cümle Türkiye’yi anlatıyor. Biz geleceğin dünyasını şekillendirecek bir medeniyet fikri geliştireceksek bunları çok iyi çözmemiz lazım.” cümleleriyle sonlandırdı.
 



Haber Tarihi : 01.04.2022

AYLARA GÖRE HABERLER