Uluslararası Sivas Turizm Kongresi Basın Toplantısı Düzenlendi

Sivas Valiliği öncülüğünde, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Üniversitemiz, İl Özel İdaresi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla 23-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde yapılacak “Uluslararası Sivas Turizm Kongresi” ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

 

Toplantıda ilk olarak konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, ‘Uluslararası Sivas Turizm Kongresi’ ile ilgili bilgi vererek, akademik ve bilimsel olarak ilin turizm potansiyelini öne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda Sivas’ın her yönüyle sahip olduğu değerlerin ve özellikle de kış turizminin kongrede sunular hâlinde ele alınacağını ifade eden Kaya, “Sivas’ın geleceğine dair vizyon çizmek için bu bilimsel kongrenin hazırlanmasında bizlere öncülük eden Valimiz Davut Gül’e ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise, ilk defa Sivas’ın turizm potansiyelinin ele alınması için kongre düzenleneceğini ifade ederek, “Sivas turizmde ve ekonomide bilim adamlarının gözüyle masaya yatırılacak. Bu etkinliğin ilimiz için faydalı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Turizm, bir bilim alanı olarak çok sayıda disiplinle içli dışlı olma özelliğine sahiptir. Turistik faaliyetlerin kuşkusuz ekonomik yararlarının yanında, tarihle ve toplumla ilgili boyutları inkâr edilemez.

 

Son yıllarda hızla küreselleşen dünyamızda diğer birçok sektör gibi turizm sektörü de önemli bir değişim sürecine girmiştir. Ulaşım imkânlarının kolaylaşması, iletişim kanallarının yaygınlaşması ve hızlanması gibi yeni olgular, birçok ülkenin turizm sektörü açısından sahip olduğu rekabet üstünlüğünü kaybetmesine neden olmuştur. Ayrıca bu süreçte rekabet gücünü belirleyen faktörlerin de çeşitlenerek arttığı gözlenmektedir.

 

Genelde ülkemizde turizm denilince ilk akla gelen deniz, kum, güneş üçlemesi artık yerini çeşitlenerek kış turizmi, sağlık turizmi, kültür turizmi gibi yeni alanlar popüler hâle gelmiştir. Bu kapsamda ilimizde turizme yönelik ciddi atılım ve çalışmalar da yapılmaya başlanılmıştır.

 

Örneğin Yıldızdağı Kış Sporları Merkezi ve bu merkezde üniversite olarak yaptığımız ve Türkiye’de sadece iki yerde bulunan (Kayseri-Sivas) yüksek irtifa merkezi de yapılan çalışmalara büyük katkı sağlayacaktır.

 

Valiliğimiz önderliğinde düzenlenen ve farklı üniversitelerde görev yapan yaklaşık 200 bilim insanının katılacağı, 48 bildirinin sunulacağı Uluslararası Sivas Turizmi Kongresi son derece önem arz etmektedir.

 

Yapılacak Turizm Kongresinin ilimiz ve ülkemiz açısından güzel sonuçlar vermesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkanı Sami Aydın da konuşmasında ilimizin turizm çekim bölgesi olabilmesi için bu tür organizasyonların önemine dikkat çekerek, “Biz istiyoruz ki; bilimsel anlamda bu konunun uzmanları bir çalışma yapsınlar, raporlarını ortaya koysunlar. Bu kapsamda kayak merkezimize de çok önemli yatırımlar yapıldı. Bu yatırım güzel bir zenginlik oldu. Ben bu kongrenin Sivas’ın değerlerini ortaya çıkaracağını düşünüyorum. İlimizin ciddi bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Yıldız Dağı da ilimize güzel bir farkındalık kazandıracak. İnşallah bu kongre bizlere yeni ufuklar ve şehrimize yeni açılımlar kazandıracaktır.” ifadesini kullandı.

 

Valimiz Davut Gül de, ‘Uluslararası Turizm Kongresi’nin parmakla gösterilecek bir kongre olduğunu dile getirerek, “Kongrenin yapılmasına destek olan kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu kongreyle Yıldız Dağı’nın ilimize ve ülkemize daha fazla nasıl faydalı olabileceğini ele alacağız. Yine bir başka faydası burada yayımlanan tebliğler aynı zamanda literatüre geçecek. İleride kış turizmiyle ilgili yeni kitaplar hazırlanacak, belki de tarihe bir not düşülecek. Bugünün parasıyla Yıldız Dağı Kayak Merkezine 150 milyon TL harcanmış durumdadır.” dedi. 



Haber Tarihi : 20.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER