Yerleşkeye Bahar Geldi

Cıvıl cıvıl, sessiz duran yuvalar,

Kelebekler birbirini kovalar.

Halı gibi nakışlandı ovalar…

Bölük bölük sarı, yeşil, mor şimdi.

 

Ülkemizdeki en büyük yerleşkelerden birine sahip olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi de baharın gelişi birlikte Abdurrahim Karakoç’un şiirinde bahsettiği gibi farklı renklere büründü.

 

Fakülteler, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının bulunduğu eğitim alanları, çevre düzenlemesi yapılan Üniversite Göleti ve çevresindeki ağaç ile dikilen lale soğanlarının çiçeklerini açması, arıların her bir çiçekten başka bir çiçeğe konması, kuşların heyecanla kanat çırpmaları ile yerleşke eşsiz bir manzara sunuyor.

 

Çeşitli alanlarda Park ve Bahçe Birimi personeli tarafından yapılan budama, peyzaj ve sulama çalışmaları ile yeşil bir yerleşkeye dönüşen eğitim ve sosyal alanlar her geçen gün baharın etkisini daha güzel hissediyor.

 

Son dönemde ağaçlandırma çalışmalarının yoğunlaştığı yerleşkede dikilen fidanlar sayesinde bugün bitki çeşitliliği ile yerleşkeye kuş cıvıltıları hakim.

 

Öğrencilerimizden ayrı kaldığımız bu bahar günlerinde personelimiz yerleşkemizin daha yeşil bir hale gelmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ve diyoruz ki;

 

Sevgili öğrencilerimiz,

 

Umutların yeşerdiği bu günlerde sizlerden derslerinize çalışmanızı, olabildiğince #EVDEKAL kampanyasına destek vererek zaruri olmadıkça dışarı çıkmamanızı ve sosyal mesafe kurallarına uyarak daha nice güzel baharları birlikte yaşamamızı diliyoruz.

 



Haber Tarihi : 05.05.2020

AYLARA GÖRE HABERLER