Üniversitemiz 26’ncı Sırada

Markalara ait sosyal medya platformlarının hayran sayısı, ileti ve etkileşim durumları ve diğer markalara kıyasla konumlarının hesaplandığı sıralamada, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi eğitim kategorisinde instagram kullanım performansı ile 26’ncı sırada yer aldı.

 

Üniversitemiz, çağımızın en önemli medya platformlarından birisi olan ve kullanımı kurumsal iletişim profesyonelliği gerektiren sosyal medya performansı ile başarılarına bir yenisini daha ekledi. 

 

Markaların sosyal medya performanslarını veriye dayalı olarak ölçümleyen “SocialBrands: Sosyal Medya Marka Endeksi” sıralamasında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Şubat 2020 itibarıyla instagram ve twitter kullanım performansıyla göz doldurdu.

 

8 Bin 487 Marka Arasında 736’ncı

 

1-31 Ocak 2020 dönemi aralığında birçok sektörden 48 bin 564 sosyal medya hesabını inceleyen SocialBrands, markaların tüm sosyal medya performans göstergelerini bir arada değerlendirdi. Markalara ait Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarının ölçümlenmesiyle ortaya koyulan verilere göre; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi instagram kullanım performansıyla tüm sektörlerde 19 bin 845 takipçisiyle 8 bin 487 marka arasında 736’ncı, eğitim kategorisinde 123 üniversite arasında 26’ncı oldu. 

 

Twitter kullanım performansıyla tüm sektörler değerlendirmesinde 2 bin 222 marka arasında 169’uncu, eğitim kategorisinde 11 bin 31 takipçi sayısı ve 62 puanla 144 üniversite arasında 38’inci sırada yer aldı. 

 

Ölçümleme Nasıl Yapılıyor?
SocialBrands verileri, BoomSocial tarafından açık kaynaklardan derlenen sosyal medya verilerinden hazırlanıyor. Tüm veriler, ilgili sosyal medya kanalları tarafından herkese açık olarak paylaşılan sayfa istatistiklerinden elde ediliyor. Sayfanın hayran sayısı, ileti kullanımı, iletilerin aldığı etkileşimler, etkileşim türleri, etkileşim yoğunluğu ve sektöründeki diğer markalara kıyasla durumu, puanlamayı etkileyen en önemli kriterleri oluşturuyor.

 



Haber Tarihi : 18.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER