Üniversitemizin Tanıtımına Bir Yenisi Daha Eklendi

Üniversitemizin yerel, ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına dair yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi.


Bu kapsamda, Üniversitemiz ve Vizyon 58 TV iş birliği ile “Sivas’ı Tanıyorum Üniversitemi Seviyorum” isimli eğitim, kültür ve tanıtım amaçlı yarışma programı düzenlenecek.

Sultanşehir Sivasımızın önemli markalarından olan Üniversitemiz ile Vizyon 58 TV arasında Üniversitemizin bilinirliğini artırmak, Üniversite-öğrenci kaynaşmasının örnekliğini sergilemek, öğrencilere yeteneklerini sunma imkânı sağlamak, şehrimizin kültürel değerlerini, doğal güzelliklerini, tarihi mirasını ve coğrafi özelliklerini ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak amacıyla düzenlenecek programın protokolü imzalandı. 

Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Vizyon 58 TV Genel Müdürü Murat Kurt, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Aydın, Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran ile program koordinatörü ve sunucusu Bekir Güzeldağ katıldı. 

Törende konuşan Bekir Güzeldağ Türk eğitim tarihi içeresinde bugün bir ilkin gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Buradaki asıl hedef Sivas’ı ve Sivas Cumhuriyet Üniversitemizi bütün dünyaya ve ülkemize hatta her haneye tanıtabilmek. Bütün çalışmaları eğitim ve kültür üzerine oturtmak, çünkü çağımızın en önemli meselesi eğitim, eğitilmiş nesiller, geleceğine güvenle bakan nesiller olduğu için bu konuda da bir nebze katkımız olursa hem şahsen hem de kanal olarak çok büyük onur duyacağımızı ifade etmek istiyorum.” dedi.

Vizyon 58 TV Genel Müdürü Murat Kurt ise konuşmasında, “Yayıncı kuruluş olarak biz, bu programı üstlendik. Ben programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kısacası kaybeden olmayan bir proje bu. Herkes kazanacaktır, biz de elimizden geldiği kadar televizyonumuz olarak gerekeni yapacağız. Yakın zamanda da program çekimlerimiz başlayacak.” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Üniversitemizin tanıtımı, şehrimizin tanıtımı ve ilçelerimizin tanıtımına yönelik ‘Sivas’ı Tanıyorum Üniversitemi Seviyorum’ adlı bir yarışma programı yapılacak. Bu yarışmalarda fakültelerimiz, yüksekokullarımız, meslek yüksekokullarımızdan öğrencilerimiz yarışacaklar ve şehre yönelik sorular sorulacak. Bu sorular şehrin tarihi ve kültürüyle ilgili, şehri tanıtmaya yönelik olacaktır. Yine bu programlarda ilgili fakültelerimiz ve ilçelerimiz tanıtılacak. Böylece Üniversitemizi şehrimizi dünyaya tanıtmış olacağız.” şeklinde konuştu.

Sunuculuğunu Bekir Güzeldağ’ın yapacağı programın genel koordinatörlüğünü Rektör  Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı yürütecek. 

Eleme usulü yapılacak yarışmaya Üniversitemizin 36 birimi katılacak.
 
 



Haber Tarihi : 21.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER