100 Ton Gübre Üretiliyor

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde kurulan 'Solucan Gübresi Üretim Tesisi'nde incelemelerde bulunarak Sivas Organik Tarım A.Ş (SORTAŞ) Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Tutar’dan bilgi aldılar.

Üniversite yerleşkesinde bulunan 2 bin 400 metrekare alana kurulan tesis önemli bir çevre sorununun çözümünde de öncülük ediyor.

Ayrıca üretilen organik solucan gübresi, bölge tarımında da kalite ve verimin artmasına katkıda bulunuyor.

Tesiste 100 ton gübre üretildiğini vurgulayan SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız çevre sorunlarının başında yok edilemeyen atık tortularının geldiğini ve gelecek yıllarda daha büyük çevre sorunlarına yol açacak olan atık su tortularını solucan gübresi üretiminde kullanmayı başardıklarını söyledi.

Rektör Yıldız, “Hem çevreye olan zararı ortadan kaldırıyor hem de ekonomiye katma değer katacak bir ürün olarak çiftçimizin kullanımına sunuyoruz.” dedi.

Haber Tarihi : 25.02.2021