Çocuk Yaşta Evlilikler Adlı Sempozyum Düzenlendi

Suşehri Sağlık Yüksekokulu tarafından “ Çocuk Yaşta Evlilikler” konulu sempozyum düzenlendi.
Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın eşi Emine Yıldız Hanımefendi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.


Sempozyum öncesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri mini bir konser verdi.

Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut yaptığı açış konuşmasında, “Kadına yönelik her türlü şiddet yaşam hakkını tehdit eden temel insan hakları ihlali, anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir toplum sağlığı sorunudur. Kadına yönelik şiddet, dünyada ve ülkemizde, genç-yaşlı, kentli-köylü, eğitimli-eğitimsiz, zengin-yoksul, ev kadını-çalışan kadın farkı olmaksızın, kadınların büyük çoğunluğunun yaşadıkları ortak bir sorundur. Ülkemizde ve dünyanın gelişmekte olan birçok ülkesinde çocuk hakları ihlallerinde ilk sırayı da çocuk yaşta evlilikler almaktadır.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven ise yaptığı konuşmada, “ Öteden beri söylediğim bir şey var, sadece kadına şiddet gibi veya çocuğa şiddet gibi bir olguyu kabullenmenin doğru olmayacağı kanaatindeyim veya bunun eksik olduğunu düşünüyorum. Ortada bir zülüm varsa bu herkese yönelik olabilir, ortada bir zalim vardır bir zülüm vardır. Gücü yeten haksız bir şekilde kanuna vicdana, ahlaka, örfe uygun olmayan bir şekilde daha zayıf bulduğu kesime zulüm etmektedir.” ifadelerine yer verdi. 

Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ise, “ Kadına Yönelik şiddet, şiddetin en yoğun olduğu bir alan. Kadına yönelik şiddet ismi yanlış bana göre, buna insana yönelik şiddet dememiz lazım. Canlıya şiddet olabilir insana şiddet olabilir, bu isimlendirme adı altında çalışma yapılmasının doğru olacağı kanaatindeyim.” dedi

Protokol konuşmaların ardından sempozyuma geçildi. Konuşmacılar sunumları ile katılımcıları bilgilendirildi.
 

 



Haber Tarihi : 29.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER