Yıldızeli MYO’nun İlk Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Danışma Kurulu’nun ilk toplantısı yapıldı.


Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Yıldızeli Kaymakamı Şeref Gülyer, Yıldızeli Belediye Başkanı Mehmet Sabit Karakaş, Yıldızeli İlçe Emniyet Müdürü Sezer Bozoğlu, Yıldızeli İlçe Millî Eğitim Müdürü Hikmet Bektaş, Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yüksel Aydın, Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Taner Daştan ve Öğr. Gör. Alper Eyinç katıldı.


MYO Müdürü Doç. Dr. Yüksel Aydın toplantıda yaptığı sunumda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Danışma Kurulu Yönergesi hakkında bilgi verdi. 

 

Toplantıda kurul üyeleri, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44’üncü maddesinin (f) fıkrası ile 08.10.2016 tarihli, 29851 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Danışma Kurulu Oluşturulmasına İlişkin Yönetmelik hükümlerine ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Danışma Kurulu Yönergesinin ilgili maddelerine istinaden Yıldızeli Meslek Yüksekokulunun eğitim ve öğretim kalitesinin artırılması, hizmet işbirlikleri, etkinlik çalışmaları, kurumlar arası koordinasyon gibi konuları görüşürek fikir alışverişinde bulundular. 


Daha sonra ilçe protokolü öğrenciler ile biraraya geldi.


İlk olarak konuşan İlçe Kaymakamı Şeref Gülyer yaptığı konuşmada; “Üniversite hayatı herkesin mutlaka tecrübe etmek isteyeceği farkındalıklara sahip, özel bir deneyimdir. Biz de bu aşamalardan geçtiğimiz için sizleri anlayabiliyorum. Hedefinize ulaşmak için gayret gösterin. İşinizi severek yapın ve hayattan zevk alın. Asıl hayat, okul bittikten sonra başlıyor. Öğrencilikte en önemli hususlardan birisi zamanı iyi yönetebilmektir.” dedi.


Yıldızeli Belediye Başkanı Mehmet Sabit Karakaş ise “Yıldızeli Belediyesinin yetki ve görev alanları ile ilgili öğrencilere bilgi verdi. Göreve geldikleri zamandan bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında da öğrencilere bilgiler aktardı. 


İlçe Emniyet Müdürü Sezer Bozoğlu, Yıldızeli ilçemizin huzurlu bir ilçe olduğunu, öğrencilerin sorunları ve sıkıntıları olduğu durumlarda emniyet teşkilatı olarak her zaman destek olacaklarını belirterek, öğrencilerin okullarına, yurtlarına ve evlerine güvenli bir biçimde gidip gelebilmeleri için çaba gösterdiklerini ifade etti.


Son olarak konuşan İlçe Millî Eğitim Müdürü Hikmet Bektaş, "Öğrencilerimizin gözlerindeki ışığa bakınca aydınlık yarınları görüyorum ve mutlu oluyorum. Sizler, üniversitede ilim yapan, üreten, alın teri döken, her alanda Türkiye'yi yarınlara taşıyan güçler olacaksınız. Geleceğimizi şekillendirecek olan kıymetli öğrencilerimize sonuna kadar güveniyoruz.” dedi.


Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşi, öğrencilerimizden gelen soruların ilgili panelistler tarafından cevaplanmasıyla son buldu.
 



Haber Tarihi : 16.12.2021

AYLARA GÖRE HABERLER