İletişim Fakültesi İle İl Millî Eğitim Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İletişim Fakültesi ile Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

 

Sivas Valiliği Tarihî Binada bulunan Vali Ahmet Muammer Bey Salonu’nda gerçekleşen imza törenine Sivas Valisi Salih Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas İl Millî Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç katıldı.

 

İmza töreninde konuşan Vali Ayhan, “Sivas Cumhuriyet Üniversitemiz İletişim Fakültesi ile İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz arasında imzalayacağımız protokolle kurumlarımız arasındaki iş birliğine önemli bir katkı sağlamış olacağız. Özellikle Üniversitelerimiz ile olan iş birliği protokollerini çok önemsediğimi ifade etmek isterim. Üniversiteler şehrin akademik vizyonunun belirlenmesinde büyük bir sorumluluk taşıyorlar. Yürütülecek her türlü çalışmanın, özellikle bilimsel tarafına katkı sağlamaları, projelerin niteliğini de önemli oranda etkiliyor. Kaynakların etkili ve verimli kullanılması, tecrübelerin paylaşımı ve ortak hedefler doğrultusunda çalışmalar yürütebilmek için işbirliğini sürekli en üst düzeyde tutma zorunluluğumuz var. Bu da onlardan bir tanesi.” dedi.

 

Rektörümüz ise, “Üniversiteler bulunduğu şehirlere örnek çalışmalar yapan kurumlardır. Millî Eğitim Müdürlüğü en fazla iş birliği yaptığımız kurumlar arasında yer alıyor. İletişim Fakültemizde sinema salonu, radyo, internet televizyonu ve stüdyolarımız var. Bunları etkin olarak kullanmak istiyoruz. Daha önce Türkiye’de örnek olan 15 Temmuz Kliniği büyük beğeni toplamıştı. Bu tarz protokoller ile daha güzel çalışmalar yapacağımıza ben eminim. İmzalanan protokol ilimize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

 

Son olarak konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Aslan, “Bu tür protokoller çok önemli. Eğitim bir toplumun ihya ve inşasıdır. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın büyük katkılarıyla önemli protokollerimiz var. İmzaladığımız protokol eğitim alanında önemli işler yapacağımızın işaretidir. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Protokol töreni karşılıklı imzaların atılmasının ardından son buldu.



Haber Tarihi : 07.01.2022

AYLARA GÖRE HABERLER