1.Uluslararası 5. Ulusal Sivas Ebelik Sempozyumu Düzenlendi

Sağlık Bilimleri Fakültemiz tarafından 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü münasebetiyle, “1.Uluslararası 5. Ulusal Sivas Ebelik Sempozyumu” düzenlendi.

Dünya Ebeler Konfederasyonu’nun ‘Ebeler Kaliteli Bakımla Önderlik Eder’ temasıyla düzenlenen programa Vali Davut Gül, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, öğretim elemanları ile öğrencilerimiz katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zeliha Burcu Yurtsal, “1. Uluslararası 5. Ulusal Sivas Ebelik Sempozyumu gerçekleştirdiğimiz bugünde bu seneki Dünya Ebeler Konfederasyonu’nun teması ‘Ebeler Kaliteli Bakımla Önderlik Eder’ ve ilk defa Üniversitemizde ebelik adına uluslararası anlamda bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda özellikle Rektörlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Rektörlüğümüz hakikaten tüm ihtiyaçlarımızı karşıladı. Ben iyi ve sağlıklı bir yaşam kalitesi sunabilmek, kaliteli bir doğum hizmeti almaları için oynadıkları hayati rolü vurgulamak adına ebelerin önemini vurgulamak istiyorum.” dedi. 

Daha sonra konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, “Tüm sağlık çalışanlarının öncelikli amacı sağlığı korumak ve geliştirmek ve hastalık durumunda kişinin olabildiğince en erken aşamada sağlığına kavuşmasına katkı sağlamaktır. Ebeler toplumun çok önemli ve hassas bir kesimi için bu hizmeti yerine getirmektedirler. Dolayısıyla ebeler sağlıklı toplumun oluşmasında önemli bir sorumluluğu üstlenmiş durumdalar. Kaliteli hizmet, güçlü mesleki bilgi ve beceriyle donanmayı, mesleki tutum ve anlayışı geliştirmeyi, araştırmayı güncel ve yeni olanı takip etmeyi gerektirmektedir. Bu açıdan sempozyumlar ve diğer bilimsel etkinlikler hizmet kalitesinin yükseltilmesi katkı veren önemli bilimsel faaliyetlerdir.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven yaptığı konuşmada, “Biz sahada beraber oynuyoruz. Bunda herhangi bir eksiklik olursa başarı gelmez. Dolayısıyla sahanın neresinde oynadığınızın bir önemi yok. Önemli olan sahada etkin bir şekilde bulunmak ve bütün gücünüzü ve emeğinizi veriyor olmaktır. Bu vesileyle özellikle Sivas’ta normal doğumların artırılması hususunda emek veren ve gayret eden sizlere çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Vali Davut Gül ise “Ebelerimiz devletin sağlık hizmetlerinde güler yüzüdür. Sizler mutlu olursanız, işinizi iyi yaparsanız, devlet sağlık hizmetini daha iyi vermiş olur. Vatandaşımızın en çok gördüğü, en çok irtibata geçtiği kamu görevlileri ebelerimizdir. Ebelerimizin bu anlamda sorumlulukları çok fazla ve işlerini de hakkıyla yapıyorlar. Devlette sağlık hizmetlerinde bir memnuniyet var. Bu, Türkiye genelinde böyle, Sivas’ta da böyle. Burada ebelerimizin katkısı çok büyüktür. Ebelikte bir anlayış değişikliğine de ihtiyaç var. Eskiden ebelerden, vatandaşlarımızı olabildiğince az çocuk yapmaya özendirmeleri ve mümkünse sezeryanla doğum yapmalarını tavsiye etmeleri isteniyordu. Şimdi bu anlayış değişti. Nüfusumuz azalıyor, bakabileceği ve olabildiğince çok çocuk olması gerekiyor. Bunun da sezeryanla değil, normal doğumla olması gerekiyor. Burada ebelerimize çok önemli görev düşüyor.” şeklinde konuştu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından oturumlara geçildi.
 



Haber Tarihi : 01.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER