Atık Malzemeleri Kap Yapıp Sokak Hayvanlarına Yem Bıraktılar

Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz atık malzemelerden yaptıkları kaplar ile sokak hayvanları ve kuşlar için doğaya yem bıraktı.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi(SCÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri yürek ısıtan bir etkinliğe imza attı. Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Komisyonu’nda yer alan 20 öğrenci ve akademisyenler dondurucu soğukta yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve kuşlar için doğaya yem bıraktı. 

 

Tamamen atık malzemelerden oluşturulan yem kapları içerisine mama ve kuş yemi koyularak yerleşke içerisinde bulunan çeşitli noktalara bırakıldı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, “Cumhuriyet Üniversitesinin sosyal sorumluluk projelerinden birisi bu. Tamamen atık malzemelerden yapılmış, kuşlara, kedilere ve köpeklere değişik tarihlerde yem veriyoruz. Biliyorsunuz sokak hayvanları ve kuşlar zaman zaman aç kalıyorlar. Belirli bir süre aç kaldıkları zaman ölüyorlar. Bunların hayatlarını mutlaka devam ettirmeleri gerekiyor. Çünkü bunlar bizim can dostlarımız. Elimizden geldiği kadar bunlara yardımcı olmalıyız’’ dedi. 
 



Haber Tarihi : 21.02.2022

AYLARA GÖRE HABERLER