8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Dikkat Çekmek İçin Kanser Testi Yaptılar

Üniversitemiz Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle program düzenlendi.

 

Kadın Doğum Servisinde düzenlenen programa Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Çağlar Yıldız, Doç. Dr. Ahmet Karadağ, İdari Yönetici Gülseren Karabey, Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi Fatma Kayhan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı doktorları ve personelleri katıldı.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle KETEM ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı çalışanları, Üniversitemiz kadın personellerine günün önemine dikkat çekmek adına kanser testi taraması yaptılar.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Ömer Tamer Doğan, “Bu özel günde hepimiz bir araya geldik. KETEM ile birlikte güzel bir program düzenlemiş arkadaşlarımız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” dedi. 

 

Kadın Doğum Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gonca Yenicesu ise 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tarihçesinden bahsederek, "Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı olarak program düzenlemek istedik. Bu anlamlı günde kadınlarımıza en güzel hediye sağlık olduğunu düşünerek kadınlarımıza jinekolojik kanser taramaları yaptık. KETEM görevlisi arkadaşlarımızın büyük gayretleri ile böyle güzel bir çalışmaya imza attık. Hastanemizde kanser testleri yapılmaktadır. Bir randevu ile bu taramaları yaptırabilirler. Kanser taramaları kesinlikle ihmal edilmemelidir. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Program toplu fotoğraf çekilmesinin ardından son buldu.
 



Haber Tarihi : 09.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER