Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Bağımsızlığa giden yolda, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda 30 Ağustos 1922’de işgal kuvvetleri yenilgiye uğratılmış ve ebediyen topraklarımızdan atılmıştır. Bu zafer Kurtuluş Mücadelemizin tacı olarak hafızalara kazınmıştır.


30 Ağustos, milletimizin birlik ve beraberliğine, bağımsızlık ruhuna yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenişini anlatan bir destandır. Bu zafer,  milletimizin karakteri olan özgürlüğümüzü hiçbir kuvvetin  elimizden alamayacağının çok açık bir işaretidir.


Üzerinde yaşadığımız toprağı kanlarıyla, canlarıyla vatan kılan şehitlerimizden emanet aldığımız ülkemizi “tek Millet, tek Bayrak, tek Vatan, tek Devlet” olarak aydınlık günlere taşımanın gayretiyle var gücümüzle çalışmalıyız.


30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

 

Prof. Dr. Alim Yıldız - Rektör



Haber Tarihi : 29.08.2019

AYLARA GÖRE HABERLER