5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Rektörlüğümüz bünyesinde kurulan Çevre ve Atık Yönetim Birimi tarafından “Yerleşkemizi Pırıl Pırıl Yapıyoruz” projesi ile farkındalık oluşturmak adına yerleşkede çevre temizliği yapıldı.

Düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, öğretim elemanları ile idari personelimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız çevre temizliğinin ardından yaptığı açıklamada, “5 Haziran Dünya Çevre Günü, 1970'lerden bu yana çevre günü olarak kutlanıyor. 20 yüzyılın büyük problemlerinden birisi çevre. Çünkü atıklar çevreyi kirletmeye başladı. Bunun için de hem farkındalık oluşturmak hem de daha düzenli bir çevre oluşturmak için yaşadığımız dünyanın daha yaşanılabilir hâle getirilmesi adına etkinlikler yapılıyor. Biz de Üniversite olarak çevreye duyarlı bir üniversite olma yolunda yürüyoruz. Çevreyle ilgili birimizi kurduk, güzel çalışmalar yapıyoruz, yönergesini hazırladık. Bundan sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile de ortaklaşa işler yapacağız. Daha güzel bir çevre, daha düzenli bir üniversite olmak istiyoruz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 05.06.2018