Altıncı Kitap Fuarının Açılışı Törenle Yapıldı

Selçuklu hükümdarı Sultan I. İzzeddin Keykâvus anısına düzenlenen Altıncı Sivas Kitap Günleri düzenlenen törenle başladı. 

Tören öncesinde I. İzzeddin Keykâvus'un türbesi önünde Kur'an-ı Kerim tilavet edildi ve dua edildi. Kitap fuarının açılışına; Valimiz Davut Gül, Belediye Başkanımız Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Âlim Yıldız, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ve çok sayıda davetli katıldı. 

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Okumak önemli bir etkinliktir. Medeniyetimiz kitap ve kitap okumak üzerine kurulmuş. Bunun içinde kütüphaneler oluşmuş. Cemil Meriç’in ifadesiyle, okumak insana meçhul âlemin kapılarını açan bir anahtardır.  Bu anlamda Sivas’ta güzel faaliyetler oluyor ve bu sene altıncısı düzenlenen Sivas Kitap Fuarı kitapla okuyucuyu, yazarla okuyucuyu bir araya getiren bir etkinlik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, kitap okumanın önemine değinerek, "Kitap okumak insanın zihnini geliştirmesi açısından fayda arz etmektedir." ifadesini kullandı. 

Milletvekili Ali Akyıldız'da Sivas'ın geçmişten bugüne kadar kültürel anlamda Anadolu'da en çok hizmet veren illerin başında geldiğini dile getirdi.

Fuarın onur konuğu ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ise kitap fuarının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, tüm kitapseverleri kitap okumaya davet etti. 

Daha sonra konuşan Vali Davut Gül ise, "Bu sene fuar Belediyemizle beraber İl Özel İdaresi finansmanını sağlayarak başta Üniversitemiz olmak üzere diğer kurumların desteğini alarak yapılıyor. Günlük hayatımız içerisinde birçok iş yapıyoruz ama hepsinin yanında kitap fuarından aldığımız hazzı alamıyoruz." dedi. 

Altıncısı düzenlenen Sivas Kitap Fuarı'nda Üniversitemiz de stant açtı. Üniversitemizin yayınları sergilenerek kitaplar hakkında kitapseverlere bilgi sunuldu ve Üniversitemizi tanıtıcı kitapçık ve broşürler dağıtıldı.

Kitap fuarının hazırlanması için oluşturulan kurulda görevli Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı ile birlikte birçok öğretim üyemiz etkinlikler kapsamında düzenlenen panel, konferans ve söyleşilerde görev alarak Üniversitemiz adına katkı sunacaklar.

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/MjCdR0RPqGM     TRT HABER



Haber Tarihi : 08.09.2017

AYLARA GÖRE HABERLER