• twitter logo
  • threads logo

Üniversitemizde "AFAD Gönüllüleri Buluşması" Programı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ve AFAD İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Afete Hazır Üniversite Projesi" dahilinde Cumhuriyet Arama Kurtarma (CAK) Birimi tarafından düzenlenen "AFAD Gönüllüleri Buluşması" programı gerçekleştirildi.

 

Programa; Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Valimiz Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, il protokolü, akademisyenler ve CAK üyeleri katıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız programda gerçekleştirdiği konuşmada, "Yaşanan asrın felaketinin ardından, Üniversitemiz bünyesinde Cumhuriyet Arama Kurtarma Birimimizi kurduk. Bu süre zarfında 20 binin üzerinde personel ve öğrencimiz ilk yardım eğitimi aldı. Bütün kurumlarda arama-kurtarma ile ilgili bir birim kurulmasını gerekliliğine inanıyoruz. 1 Mart 2023 tarihi itibariyle yürüttüğümüz çalışmalar bütün Türkiye'de şu an örnek bir çalışma oldu. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Yekbaş'a, CAK Birim Başkanı Öğr. Gör. Kemal Demet Çiçek'e, bu işe gönüllü olarak katılan akademisyenlerimize, idari personellerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün aramızda bulunan  AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar'a katılımlarından ve gerçekleştireceği sunumlarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.



Haber Tarihi : 30.05.2024

AYLARA GÖRE HABERLER