SCÜ İle Türkiye Kayak Federasyonu Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile Türkiye Kayak Federasyonu arasında işbirliği protokolü imzalandı.
 
İmzalanan protokol kapsamında yürütülen işbirliği çerçevesinde, Federasyon bünyesinde görev yapan antrenör ve diğer eğitmenlerin eğitimleri yapılacak. Milli takımların sportif performanslarının ölçümü, değerlendirilmesi, takibi, sportif yetenek taraması ve yönlendirilmesi gibi birçok alanda çalışmalar Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan performans laboratuvarı ve spor salonlarında gerçekleştirilecek.
 
Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleşen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar ve Millî Takım sporcuları katıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasında;“ Spor Bilimleri Fakültemiz ile Türkiye Kayak Federasyonu arasında işbirliği protokolü imzalıyoruz. Göreve geldiğimizde yüksekokul olan okulumuzu fakülte haline getirdik. Böylelikle hem akademik anlamda öğrenci yetiştireceğiz hem de spor camiasına öğrenci yetiştireceğiz. Tüm spor federasyonları ile protokollerimiz olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto ise,“ Sivas, Anadolu’nun kadim bir şehridir. Yıldız Dağı gibi önemli bir kayak merkezinin bulunduğu bir şehir. Millî Takım sporcularımız çalışmalarını günlerdir, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde yapıyorlar ve buna performans testleri de dâhil. Bu protokol ile hem Türkiye Federasyonu bünyesindeki cihazlar hem de burada bulunan cihazları verimli bir şekilde kullanarak takımlarımızı dünya ve olimpiyat yarışmalarına hazırlayacağız.” diyerek protokolde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

İmza töreninde konuşan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar;“ İmzalanacak olan protokol kapsamında fakültemiz bünyesinde bulunan tüm imkânlardan sporcular yararlanacak. Öte yandan kurulmasında Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın büyük emekleri olan performans laboratuvarında da tüm testler yapılacak.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

 
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ile Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto karşılıklı işbirliği protokolünü imzaladı.

 



Haber Tarihi : 14.09.2022

AYLARA GÖRE HABERLER