Yıldızeli Değerleriyle Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Delice, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu “Yıldızeli Değerleri İle Buluşuyor” programı için doğup büyüdükleri baba ocağı Yıldızeli ilçesine giderek ilçede üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencileri ile bir araya geldiler.


Katılımın yoğun olduğu programda ilk olarak konuşan Yıldızeli Kaymakamı Süleyman Bakan, “Anadolu’nun kadim yerleşim yerlerinden olan Yıldızelimiz tarih boyunca bağrından nice münevverler büyük düşünce insanları, ilim ve bilim insanları şairler yazarlar çıkarmıştır. İlçemizi Sivas’ın yıldızı yapma, milletimizin bizlere emaneti olan genç dimağları vatanımıza, milletimize, devletimize sevdalı iyi bir insan olarak yetiştirme sorumluluğu bizleri ‘Daha fazla ne yapabiliriz, bir cana daha fazla nasıl dokunabiliriz?’ gayreti içerisine soktu. Bu vesile ile Rektörümüz başta olmak üzere değerli hocalarımızı öğrencilerimiz ile buluşturduk.” dedi.


Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yıldızeli Çubuk Köyü’nde doğdum. İlkokulu orada bitirdim. Daha sonra Vakıflar Öğrenci Yurdunda yedi yıl ücretsiz olarak kaldım. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandım. Üniversiteyi bitirdikten sonra öğretmenlik düşünüyordum. Yüksek lisansı pek düşünmüyordum. Yüksek lisanstan sonra doktoraya devam etmeyeceğim diye düşünüyordum. Doktoramı yaptım ve Araştırma Görevlisi olarak 2002 yılında Sivas’a döndüm.” ifadelerini kullandı.


Konuşmasının devamında Rektörümüz Yıldız, “Cumhuriyet Üniversitesi köklü bir üniversite. Amacımız bu üniversiteyi daha ilerilere taşımak, kaliteli bir eğitim verdirerek öğrencilerimizi daha iyi yerlerde görmek ve üniversitede kurumsallığı sağlamak istiyoruz. Bu açıdan da 2016’dan başlayarak özellikle 2017 ve 2018’de üniversite içerisinde çok büyük çalışmalar yaptığımızı düşünüyorum. Bu sene içerisinde de planladığımız çalışmalar var, üniversitemiz daha güzel olacak.” dedi.


Programda Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Delice, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu da öğrencilik yıllarından kesitler anlatarak öğrencilerin sordukları soruları cevaplandırdılar.


Program toplu fotoğraf çekinilmesinin ardından son buldu.

 



Haber Tarihi : 25.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER