Doç. Dr. Arslan’ın TÜBİTAK COST Projesi Kabul Edildi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdal Arslan’ın ’Delivery of Antisense RNA Therapeutics’’ isimli COST (Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği) projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi.


Avrupa Birliği ve 27 ülkenin katıldığı COST Projesine ülkemizden sadece Üniversitemiz dâhil oldu.


2018-2022 yılları arasında sürdürülecek olan projede; kanser, hastalıklar ve enfeksiyon hastalıkları gibi toplumu etkileyen, ölüm oranı yüksek hastalıklara genetik temelli ilaç geliştirme stratejileri tasarlanacak.


Doç. Dr. Arslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu projede amacımız kardiyovasküler hastalıklara, enfeksiyon hastalıklarına, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına, genetik belirteçler kullanarak ilaç geliştirmeyi amaçlıyoruz. 3 yıl sürecek olan bu projenin sonucunda biz de çalışma grubumuzda kardiyovaksüval hastalıklara ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne genetik temelli ilaç geliştirmeyi amaçlıyoruz. Son yıllarda biz TÜBİTAK’tan bu amaçla çok sayıda proje aldık. Bu proje sayesinde ilaç moleküllerini uygulayarak bunların hastalığını tedavi edip etmediğini test etmiş olacağız. Ülkemize ve üniversitemize hayırlı olsun.” dedi.


COST Projesinde alanında uzman öğretim üyelerinin belirli zamanlarda Avrupa Birliğinin değişik ülkelerinde toplantılar yaparak fikir alışverişinde bulunduğunu anlatan Arslan, bu sayede proje üretildiğini, kısa süreli bilimsel toplantılar yapıldığını ve aynı zaman da yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin karşılıklı eğitim alma imkânına sahip olduğunu belirtti.



Haber Tarihi : 28.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER