Rektör Yıldız TÜBİTAK’tan Destek Alan Öğrencilerle Buluştu

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına 2020 yılının 2’nci döneminde yapılan başvuruları kabul edilen öğrencilerle ve danışmanlarıyla buluştu.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin 2020 yılında TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına 2020 yılının 2’nci döneminde yapılan başvurulardan 32 tanesi kabul edildi.

 

SCÜ 19’u Tıp Fakültesi, 10’u Eczacılık Fakültesi ve 3’ü de Fen Fakültesi olmak üzere 2020 yılı 2’nci döneminde toplam 32 projeyle bu yıl söz konusu programdan en çok destek alan üniversiteler arasında yer almış oldu. Ayrıca her bir öğrenci 4 bin TL destek alacak.

 

Öğrencilerle ve danışmanlarıyla çevrim içi toplantı gerçekleştiren SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Öğrencilerimizin daha bilinçli ve nitelikli bir şekilde yetişmesi amacıyla sunulan projelerin desteklenmesiyle hem öğrencilerimizin hem de danışman hocalarımızın motivasyonu ve enerjileri artmıştır. Kabul edilen projeler birim bazında değerlendirildiğinde Tıp Fakültesi ağırlıklı olmak üzere Fen Fakültesi ve Eczacılık Fakültesinden de öğrencilerimiz ve danışmanlarımız yer almaktadır. Rektör hocamızın desteğini öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz her daim hissetmekte bu da onların motivasyon ve enerjilerini arttırıyor.” ifadesini kullandı.



Haber Tarihi : 07.06.2021

AYLARA GÖRE HABERLER