Üniversitemiz Yapılacak Çalışmalarla Olması Gereken Yere Gelecek

Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna atanan akademik personelimiz için tören düzenlendi.

 

Mihmandar Uygulama Otelimizde düzenlenen programa Rektörümüz Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş ve bir üst kadroya atanan öğretim üyeleri katıldı.

 

Üniversitemizin akademik olarak güçlendiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yeni kadroya atanan akademisyenleri tebrik ederek, “Elbette insan hayatında önemli anlar var. O önemli anlardan birisi de bu kadrolara geçiş. Önceden kadro sıkıntımız vardı, şükür onu hallettik. Kadrosu gelen arkadaşların gecikmeden kadro almaları için çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra doktor öğretim üyesi olan arkadaşlarımız bilimsel çalışmalarını yapmak suretiyle doçent, doçent arkadaşlarımız profesör olacaklar, profesör olan arkadaşlarımız da daha fazla bilimsel yayın ve çalışma yapacaklar. Biz onu bekliyoruz.” dedi. 

 

“Gazoz Kapağını Üretemeyen Tank Üretemez”

 

Rektörümüz bilimsel çalışmaların üniversitelerin vazgeçilmezleri arasında yer aldığını vurgulayarak, “Bu noktada hepinizden gayret bekliyoruz. Aidiyet duygusunu ve kurumsallaşmayı oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah bunlar yapılacak ve Üniversitemiz olması gereken yere gelecek. Hep söylediğimiz bir şey var: Bilimsel çalışmalarda yanınızdayız. Her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki bu çalışmalar olsun ve bu çalışmalar da sadece bizi doçent, profesör yapan çalışmalar olmaktan ziyade ülkenin menfaatine, ürüne yönelik çalışmalar olsun. Birçok şeye ihtiyacımız var.” dedi.

 

Yerli ve millîliğin üretilen ürünlerle anlamlı olduğunun altını çizen Rektörümüz Yıldız son olarak şunları kaydetti: 
“Üniversitemizde bilimsel çalışmalarda kullandığınız cihazlara kadar hepsi dışarıdan alınıyor. Dışarıya para veriyoruz. Buna yönelik çalışmamız lazım. Bir hocamız şunu söylemişti: Gazoz kapağını üretemeyen tank üretemez. Bir yerden başlamamız lazım. Üniversitemizde de güzel şeyler oluyor. Bunları zaman zaman sizlerle de paylaşıyoruz. ‘İyi ki Cumhuriyet Üniversitesi’nde çalışıyorum’ diyebiliyorsak hepimiz, bu bizim için bir kazançtır. Bulunduğumuz yerler geçici. İnşallah Üniversitemizi geliştirme yolunda hep birlikte gayret edeceğiz.”

 

“KOSGEB Destekli 500 Bin TL’lik Projeyi Tamamladık”

 

Doçentlikten profesörlük kadrosuna atanan Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Hastaoğlu, “Son yıllarda özellikle Cumhuriyet Teknokent üzerinden bir şirket aracılığıyla aktif projeler yürütüyoruz. Bu bağlamda bütün öğretim üyesi arkadaşlara tavsiye ve âcizane önerim; Cumhuriyet Teknokent’i biraz daha aktif kullanıp oradaki projelerimizi geliştirirsek, gelir kapısı değil de projelerimize finansman kaynağı olarak orayı düşünürsek çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Şu anda KOSGEB destekli yaklaşık 500 bin TL’lik destek aldığımız bir projeyi orada tamamladık. Konya TORKU işletmesiyle bir sözleşme imzaladık ve ürünlerimizi geliştiriyoruz. Oradan gelen destekle bir TÜBİTAK projesi çıkardık. Yani bunların hepsi birbirini besliyor. Yönümüzü Cumhuriyet Teknokent’e çevirirsek kamu-sanayi işbirliği anlamında biraz daha aktif oluruz. Üniversitemiz adına bu yönde de çalışmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

 

“Hastanemiz Bölgemizin 3’üncü Basamak Sağlık Hizmeti Veren Tek Kuruluşu”

 

Dr. Öğr. Üyesi iken Doçent kadrosuna atanan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karademir ise, “Cumhuriyet Üniversitesi mezunuyum. Bununla da gurur duyuyorum. Hekimlik gönül işidir. Bu yola sadece Allah rızasını kazanmak için girdim. Rıza-i ilahiyi ümit ederek yola çıkanların gördüğüm kadarıyla ayağına taş değmiyor. Cenab-ı Allah bana kendi memleketime hizmet etmeyi nasip etti. Amacımız insanlığa hizmet etmek. Bu itibarla Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi bölgemizin 3’üncü basamak sağlık hizmeti veren tek kuruluşudur. Hastanemiz 45 anabilim dalıyla, 200’ü öğretim üyesi olmak üzere 530’un üzerinde öğretim elemanıyla Sivas’ımıza ve bölgemize hizmet vermektedir. Hocalarımızın hepsi canla başla sağlık hizmeti vermek için çalışıyor. Hastanemizin kapasitesi mevcut bölge hastanelerine göre çok iyi. Göreve başladığım günden beri Alim hocam gerek ekipman açısından, hastanemizde son teknoloji aletleri kullanıyoruz, gerekse akademik personel açısından bize çok destek verdi. Kendisine bu hizmet yarışında bize verdiği destekten dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

“Bu Ailenin Bir Parçasıyım”

 

Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Duygu Yalınbaş Yeter de, “Bu ailenin bir parçası olmamı sağladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Amacımız hem hekim olarak hem de akademik olarak en iyi yerlere gelmek. Bu konuda da bölümdeki hocalarımızın ve sizlerin desteğini her daim arkamızda hissetmek çok iyi olacak. Ayrıca bu toplantı çok iyi oldu. Çünkü kimlerle çalışma yapabiliriz diye görmüş oldum.”

 

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Profesör kadrosuna atanan Prof. Dr. Ercan Özdemir, Prof. Dr. Hasan Eleroğlu, Prof. Dr. Kemal Özgür Hastaoğlu, Prof. Dr. Dursun Ali Aykıt, Prof. Dr. Tarık Türk, Prof. Dr. Muhammet Bekçi, Prof. Dr. Meryem Yılmaz, Prof. Dr. Birnur Akkaya’ya,

 

Doçent kadrosuna atanan Doç. Dr. Murat Toksarı, Doç. Dr. Savaş Kocabaş, Doç. Dr. Ali Özer, Doç. Dr. Fatih Ertugay, Doç. Dr. Ümit Muhammet Koçyiğit, Doç. Dr. Savaş Kaya, Doç. Dr. Mustafa Önder, Doç. Dr. Önder Gürsoy, Doç. Dr. Hülya Doğan, Doç. Dr. Mustafa Karademir, Doç. Dr. Sayıter Yıldız, Doç. Dr. Cahit Gürlek, Doç. Dr. Handan Güler, Doç. Dr. Halef Okan Doğan’a ve Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna atanan Dr. Tülay Koç, Dr. Mustafa Sefa Çakır, Dr. Lutfi Takcı, Dr. Nazan Yurtçu, Dr. Serkan Bolat, Dr. Ufuk Erol, Dr. Erman Bozali, Dr. Gökhan Güven Batır, Dr. Duygu Yalınbaş Yeter, Dr. Songül Ulusoy’a belgelerini verdi.

 

Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 



Haber Tarihi : 20.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER