Tiyatro Kulübü’nden 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde “Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ Oyunu

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına bağlı Tiyatro Kulübü tarafından “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” adlı tiyatro oyunu sergilendi.

 

Merkezi Amfi’de düzenlenen programa, tiyatro oyununun koordinatörü Gemerek Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Kanak, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren kulüp başkanı, Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi Ertuğrul Ergün, “Sene başından beri çalışmalar yaptık. Üye kaydından sonra eğitim sürecimiz var. Eğitim süreci ve sahne alıştırma çalışmaları bittikten sonra oyuna çalışmaya başlıyoruz. Ve her yıl en az bir tane oyun çıkarmaya çalışıyoruz. Oyun konuları, oyun içi etkinlikler her sene değişecek bir şekilde Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerine farklı tarzda tiyatro sunmak istiyoruz. Bu yıl sergilediğimiz ‘Saatleri Ayarla Enstitüsü’ bildiğiniz gibi Ahmet Hamdi Tanpınar’ın bir romanı. Bu oyunu romandan Özgün Yalım uyarlamış. Genel manada bizim de üzerinde durduğumuz konu yanlış batılılaşma. Tiyatromuzda Türkiye’de yaşayan insanların yanlış batılılaşmasını daha sosyo-politik olarak ele aldık. Komedi türünde olan oyun iki perde.”dedi.

 

Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Kanak’ın koordinatörlüğünde hazırlanan ve her fakülteden en az birer oyuncunun bulunduğu ve toplam 33 öğrencinin görev aldığı ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü” isimli tiyatro oyunu, Gürün, Gemerek ve Şarkışla’da okuyan Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin izlemeleri için adı geçen ilçelerde de sergilendi. 



Haber Tarihi : 29.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER