CÜTAM ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Sivas İl Müdürlüğü Arasında İşbirliği

Üniversitemiz ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Sivas İl Müdürlüğü arasında, Sivas ve çevre illerde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüklerinin ihtiyaç duyduğu test ve analizlerin CÜTAM’da yapılmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Üniversite-Kamu Kurumları işbirliğinin önemi vurgulanarak karşılıklı istişarede bulunuldu. 

 

CÜTAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şimşir yapmış olduğu konuşmada, “CÜTAM olarak test ve analiz hizmeti konusunda bütün kamu kurum ve kuruluşlarına açığız. Çevre il müdürlüklerimizle koordinasyon içerisinde çalışmaktan memnuniyet duyarız. Şimdiki hedefimiz, 17025 akreditasyon sistemini CÜTAM’a yerleştirmek. Bu toplantının ardından test ve analizlerin akreditasyonunu yapma noktasında çalışmaları başlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Doğan, “Bugün kamu ve üniversite iş birliği çerçevesinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde bulunmaktayız. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin bize ve çevre illere yardımcı olabilecek bir laboratuvarının olduğunu ve bu laboratuvarın hem ilimize hem Türkiye’ye hizmet edebilecek kapasitede olduğunu öğrendik. Burada sahip olunan laboratuvar ilimize ve ülkemize büyük hizmetler verebilecek durumda. Bu laboratuvar çevresel etkiler, iklim değişikliği sebebiyle ve madenlerle oluşabilecek kirliliği çeşitli analizler yapabiliyor. Bu noktada üniversitemizde oluşturulan bu laboratuvar sayesinde burada daha hızlı ve akademik olarak testler yapılmış olacak. Bu laboratuvarda çalışan akademik personelimizin bize katkısı çok olacak.” şeklinde konuştu.


 



Haber Tarihi : 05.10.2022

AYLARA GÖRE HABERLER