Okullarımızda Sağlık Taramaları Yapıldı

Üniversitemiz Suşehri Sağlık Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanları, 8 ilköğretim okulunda ve İsmail Hakkı Toprak Huzurevi’nde sağlık taraması yaptı.

“Sağlıklı olmak insanın temel haklarından birisi” sloganı ile yola çıkan Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencileri, sağlık standardının yükseltilmesini amaçlayan faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Hemşirelik Bölümü öğrencilerimiz mesleki eğitimin temel amaçlarından biri olan bireylerin sağlığını koruma ve geliştirmelerini sağlamak maksadıyla 8 ilköğretim okulunda ve İsmail Hakkı Toprak Huzurevi’nde genel hijyen eğitimi düzenledi.

Eğitim kapsamında huzurevi sakinlerine, okul öğrencilerine, öğretmenlere, velilere; genel hijyen, el yıkama, sağlıklı beslenme ve diş sağlığı eğitimleri verilerek okulda sağlık taraması yapıldı.

Öğretmenlere de ilk yardım eğitimi verildikten sonra okullar için ilkyardım dolapları oluşturuldu. Ayrıca okullarda çevre ve güvenlik önlemleri değerlendirilerek okul müdürlüklerine önerilerde bulunuldu.

Haber Tarihi : 23.01.2017