SCÜ Danışma Kurulu Toplantısının İkincisi Gerçekleştirildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin (SCÜ) üniversite, şehir ve sanayi iş birliğini güçlendirmek amacıyla Sivas’ın önemli aktörlerini bir araya getirdiği Danışma Kurulu Toplantısının ikincisi SCÜ Senato Toplantı Salonu’nda geniş katılımla gerçekleşti.

 

Toplantıya SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Vali Yardımcısı Adil Nas, üniversite yönetimi, kamu kurum müdürleri, STK’lar, sendikalar başta olmak üzere çeşitli alanlarda temsilciler katıldı.

 

Toplantıda, SCÜ’de yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında toplantıya katılan temsilcilere bilgi verildi, mevcut durum hakkında değerlendirmelerde bulunuldu ve üniversite ile sanayinin iş birliği alanları konuşuldu.

 

Üniversite-şehir iş birliğini her zaman önemsediklerini ve aradaki bağı güçlendirecek çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini belirten Rektör Yıldız, bu tür iş birliklerinin hem il hem de ülkenin geleceğine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

 

Üniversitelerin bulundukları şehrin marka değerlerinden biri olduğunun altını çizen Rektör Yıldız, “Üniversiteler sadece eğitim verilen ya da akademisyenlerin araştırma yaptıkları yerler değildir. Sosyal, kültürel, ekonomik birçok alanda değer üreten yerlerdir.” dedi.

 

Rektör Yıldız; “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak şehrimiz ve ülkemizin geleceği için çalışıyoruz. Asıl istediğimiz şey farklı sektörlerin temsilcilerinin iş birliği çerçevesinde bize katkı sağlamasını arzuluyoruz. Gerçekleştirilebilir hedefler oluşturulmasında sizlerin fikirleri son derece önem arz etmektedir.” şeklinde konuştu.

 

Gündem konularının genel bir değerlendirmesi, yeni fikirlerin sunulması ve görüşlerin alınmasının ardından toplantı sona erdi.



Haber Tarihi : 25.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER