“Başkent’te 4. Sivas Günleri” Başladı

Tarih, kültür ve medeniyet şehri Sivas’ın tüm yönleriyle tanıtıldığı “Başkent’te Sivas Günleri” programı düzenlenen görkemli törenle başladı.

 

13-16 Eylül tarihleri arasında Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) öncülüğünde Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen programa Türkiye Büyük Millet Meclisi  Başkanı Binali Yıldırım, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Valisi Davut Gül, Milli Eğitim eski Bakanı ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Milletvekilleri M. Habip Soluk ve Semiha Ekinci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç ile Sivaslı ve Ankara’daki  bürokratlar katıldı.

 

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak konuşmalarına başlayan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Anadolu'da kurulan bütün medeniyetlere ev sahipliği yapan Sivas, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı şehirdir" diyerek; "Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece diyen Âşık Veysel'i bu millete kazandırmış bir şehirdir. Aynı zamanda yüreği vatan sevgisiyle, ömrü bayrak sevdasıyla geçen şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun da memleketidir. Âlem çiçek olsa arı ben olsam dost dilinden tatlı bal bulamadım diyen Pir Sultan Abdal'ın da diyarıdır. Sivas birliğin, beraberliğin, kardeşliğin merkezidir. Sema da bizim semah da bizim, Alevi de bizim Sünni de bizim, 81 milyon hepsi bizim. Biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiye’yiz." şeklinde konuştu.

 

Protokol konuşmalarından sonra kurdelenin kesilmesiyle 4 gün boyunca sürecek olan etkinliğin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından protokol üyeleri ve misafirler; Üniversitemiz standı ile birlikte Sivas’ın çeşitli yönleriyle tanıtıldığı stantları gezdi.

 

Yoğun ilgi gören Üniversitemizin standında Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sebahattin Kartal tarafından tasarlanan eğitim materyalleri sergisi büyük ilgi gördü. Diğer yandan Araştırma ve Uygulama Hastanemizde görevli hemşiremiz standımıza gelen davetlilerin şeker ve tansiyon ölçümlerini yaptı. Standımızda ayrıca Üniversitemizin tanıtım materyalleri dağıtılarak fuara katılanlara Üniversitemiz hakkında kapsamlı bilgilendirme yapıldı.

 

Fuarın İkinci gününde Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Seramik Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ali Özer ve Yüksek Lisans öğrencisi Çağatay Kırıklar  tarafından yerli malzeme kullanarak ürettikleri “ Yüzde Yüz Yerli Kurşun Geçirmez Zırh Plakası“nın tanıtımı yapıldı.

 



Haber Tarihi : 15.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER