Türk Dili Edebiyatı Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinden Örnek Davranış

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından Merkeze bağlı Beypınarı Köyü İlkokulu’nda kitaplık oluşturuldu.


Yaklaşık 10 öğrenci harçlıklarından artırdıkları paralarla aldıkları ve öğrenci arkadaşlarından topladıkları kitapları Beypınarı Köyü İlkokulu’na bağışladılar.


Sabahın erken saatlerinde yola düşen öğrencilere Rektörlüğümüz tarafından tahsis edilen araçla beraber Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı da eşlik etti.


Okul ziyaretinde konuşan Rektörümüz Baş Danışmanı ve Türk Dili Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Recep Toparlı, “Türk Dili Edebiyatı birinci sınıf öğrencileri bir kitap kampanyası başlattılar. Kitapları topladılar, harçlıklarından ayırdıkları ile kitap satın aldılar. Millî Eğitim Müdürlüğü ile bağlantıya geçtik, bu kitapları bir köy okulunun kütüphanesine bağışlamak istedik. Onlar da bize Beypınarı Köyü’nü önerdiler. Sadece ders yapmak, sınav yapmak değil, öğrencilerimizi sosyal sorumluluk projeleri içerisine katmak en büyük gayretlerimizdendir.” dedi.


Konuşmasının devamında Prof. Dr. Toparlı, “Üniversite yönetimi olarak öğrencilerime büyük önem veriyoruz. Sağolsun Rektörlüğümüz bize araç tahsis etti ve bu köye gelebildik. Biraz sonra ana sınıfı öğrencilerini de ziyaret edip çocuklara oyuncak hediye edeceğiz.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.


Kitaplık oluşturma fikrini ortaya atan Türk Dili Edebiyatı birinci ınıf öğrencisi Hanife Nurcan yaptığı konuşmada, “Arkadaşlarımızla bir fikrimiz vardı, bu fikri bölüm başkanımız Prof. Dr. Recep Toparlı Hocamıza ilettik, sağ olsun bizi kırmayıp destek oldular. Beypınarı Köyü’ne geldik. Harçlıklarımızdan ve etrafımızdan topladığımız kitapları kitaplık oluşturarak raflara dizdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.


Üniversitemiz Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin bu anlamlı projeleri karşında anaokulu öğrencileri ve ilkokul öğrencilerinin mutlulukları gözlerinden okundu.



Haber Tarihi : 25.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER