Rektörümüz 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Kadın Çalışanlarımızla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Eşi Emine Yıldız Hanımefendi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle üniversitemizde çalışan kadın personelimizle kahvaltı programında bir araya geldi.


Turizm Fakültesi Mihmandar Uygulama Oteli’nden düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektörümüzün Eşi Emine Yıldız Hanımefendi ve üniversitemizin çeşitli birimlerinde çalışan kadın personelimiz katıldı.


Kadın, ailenin temel direklerinden biri olduğu gibi sağlıklı bir toplumun oluşmasında eğitici ve koruyucu unsurdur diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, "Kadınları bu temel saiklerle yetiştirilen toplumların yaşam standartları, sosyo-kültürel etkinlikleri, ailenin korunaklı yapısının sürdürülmesi arzu edilen seviyelerde olacaktır. Bizim medeniyetimiz kadını baş tacı etmiş, onu kutsal ve korunaklı bir yere taşımıştır. Veciz bir ifadeyle söyleyecek olursak, bizim medeniyetimiz bütün kadınları önce anne olarak düşünmüştür. Hz. Peygamberimizin hadis-i şeriflerinde buyurduğu gibi, ‘Cenneti annelerin ayaklarının altına seren’ bu anlayış elbette kadınlarımıza hak ettikleri değeri verecek ve yarınları bu düşünceyle yetişmiş nesillere emanet edecektir. Sağlıklı ve daima ileriyi düşünen bir toplum için kadınların hayatın her alanına dokunması ve ‘kadın nezaketiyle’ hukuktan sağlığa, ekonomiden eğitime kadar birçok alanda var olmaları elzemdir. Bu anlayışa en çok Üniversitelerin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana kadın idarecilerimizin sayısını artırmaya çalıştık. Kadınlarımızın devletin ve toplumun her kademesinde görünür olmasını istiyoruz. Kendilerini en iyi şekilde ifade etmelerine alan açmaya yönelik çalışmalara devam ediyoruz. Amacımız topluma ‘anne elinin’ değmesidir.” dedi.


Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız konuşmasının devamında, “Kenara atılan değil yapılan işlerin bir kenarından tutan insanlar yetiştirmek durumundayız. Ülkemizi topyekûn ayağa kaldırmak ve çocuklarımızın geleceğe güvenle bakmasını sağlamak durumundayız. Bunun için kadın-erkek demeden çalışmalıyız. Kadın ve erkek bir bütünün iki parçasıdır. Önemli olan kişinin cinsiyeti değil, kişiler arasındaki adaleti tahsis edebilmektir. Mutlu ve huzurlu olduğu dünya istiyorsak, ailelerimizin sağlam ve korunaklı olmasını arzuluyorsak kadınları hayatın dışına itmeden, onların haklarını korumalı ve bu düşünceyle yaşamalıyız. Dünya ancak bu şekilde yaşanılır hâle gelecektir. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutlar, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat dilerim.” ifadelerini kullandı.


Sağlık Meslek Yüksekokulunda memur olarak çalışan Gülçin Savun ise, “16 yıldır memur olarak çalıyorum ve ilk defa 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne davet edildim. Hem engelli olmak hem de bayan olmak ayrıca zor bir durum. Burada çalışmaktan dolayı gurur duyuyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız hocamıza bu nazik davetlerinden dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.


Programa katılanlar teker teker söz alarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederek gerçekleştirilen organizasyondan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.


Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Eşi Emine Yıldız Hanımefendi programa katılan kadın personelimize çiçek hediye etti.



Haber Tarihi : 08.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER