'İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü' İlk Sahiplerini Buldu

Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir Kalkınma UNESCO Kürsüsü nezdinde Prof. Dr. Çiğdem Kâğıtçıbaşı tarafından oluşturulan “İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü” ilk sahiplerini buldu.

Türkiye’de insan esenliğini desteklemeye yönelik uygulamalı veya uygulamalara ışık tutabilecek bilimsel araştırma projelerini teşvik etmeyi amaçlayan bu ödül, İstanbul Üniversitesi’nden Dr. Şebnem Özdemir’e ve Üniversitemiz Şarkışla Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Miraç Burak Gönültaş’a verildi.

Dr. Şebnem Özdemir, “ANKA (Analitik Nedensel Karar Ağacı)” isimli çalışmayla, Yrd. Doç. Dr. Miraç Burak Gönültaş ise “Cinsel İstismar Amaçlı Çocuk Kaçırma Vakalarında Yaklaşım ve Suç Soruşturmasının Etkinleştirilmesi” başlıklı projesiyle ödüle layık görüldü. Ödüller, 26 Aralık Pazartesi günü İstanbul Koç-Pera’da düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Haber Tarihi : 29.12.2016