Rektörümüzden Öğretim Üyelerimize Teşekkür Belgesi

Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ, bilimsel çalışma yapan öğretim elemanlarını ödüllendirdi. 
 
“İtalya Ulusal Nükleer Fizik Enstitüsü’nde kullanılmak üzere TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı”ndan yararlanmaya hak kazanan Doç. Dr. Serkan Akkoyun, “TR72 Bölgesinde Hayvansal Atıkların Geri Dönüşümüne Yönelik Fizibilite ve Yatırım Uygunluk Çalışmasına verdiği destekten dolayı Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Üretim Yönetim ve Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdaverdi Bircan ile Araştırma Görevlisi Rahim Arslan, “TR72 Bölgesinde Hayvansal  Atıkların Geri Dönüşümüne Yönelik Fizibilite ve Yatırım Uygunluk Çalışması "na verdiği destekten dolayı Doç.Dr. Hasan Eleroğlu, Üniversitemiz Sivas Meslek Yüksekokulu tarfından hazırlanan ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen  "Tıbbı ve Aromatik Bitkilerin Kültüre  Alınası ve Endüstride Kullanılmasının Yaygınlaştırılması Projesi " ne verdiği destekten dolayı Sivas Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Esra Uçar Sözmen’e, "Journal Environ Health Scince’ isimli derginin 2014 yılı 12 olu sayısında “Remaval of tedracyline from wastewater using purnice stane: egoililrium kinetic and thermadynamic studies” başlıklı makalenin en çok okunan 20 makale arasında 2’nci olmasından dolayı Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ülker Aslı Güler’e, “Colloids Surf B Biointerfaces; Investigation of kinetic and thermodynamic characteristics of removal of tetracycline with sponge like, tannin based cryogels” makalesinin en çok okunan 20 makale arasında 1’nci olmasından dolayı Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehtap Erşan’a , “TÜBİTAK 2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması Destek Programında Ürün Geliştirme” kategorisinde 2016 yılı Türkiye 3.’üncüsü olan Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Ramazan Karaoğlan  ile Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde okuyan Ramazan Karaoğlan’ın “TÜBİTAK 2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması Destek Programında Ürün Geliştirme” kategorisinde 2016 yılı Türkiye Üçüncüsü olmasında verdiği destekten dolayı Prof. Dr. Burhan Selçuk’a Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından teşekkür belgesiyle taltif edildi. 
 
Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, öğretim elemanlarımızı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, Cumhuriyet Üniversitesi’nin bilim ve topluma yararlı çalışmalarla daha fazla ön plana çıkması gerektiğini söyleyerek öğretim elemanlarımızın bilimsel ve akademik performanslarının artırılması yönünde çalışmalarına başarıyla devam ettiklerini ifade ederek, “Elbette bir üniversite sadece yapılardan, öğrencilerden ve öğretim üyelerinden müteşekkil değildir. Öğretim üyelerinin asli görevi, öğrenci yetiştirmek ve onları hayata en iyi şekilde hazırlamanın yanında, akademik yayınlar ve makaleler yazarak projeler üretmek ve bunların hayata uygulanabilmesini sağlamak olmalıdır. Bu bağlamda tüm hocalarımızı ortaya koydukları başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, kendilerine şahsım ve Üniversitem adına teşekkür ediyorum.” dedi. 
 
Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın öğretim elemanlarımıza ve projede emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim etmesiyle program sona erdi.
 



Haber Tarihi : 09.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER