Yeniden Diriliş! Gün Birlik Günüdür


15 Temmuz hain darbe girişiminin bastırılmasından sonra Yeniden Diriliş dönemine giren Ülkemizin ekonomik sistemine karşı öncülüğünü Amerika’nın yaptığı bilinçli ve kasıtlı bir operasyon başlatılmıştır. Milletimiz, Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz, siyasi partilerimiz, Üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve toplumumuzun tüm kesimleri olarak 15 Temmuz 2016 gecesinde Türkiye Cumhuriyetine karşı oynanmak istenen oyunu bozduğumuz gibi bu son girişimi de yerli ve millî duruşumuzla bertaraf edeceğimize eminiz. Amerika’nın çeşitli bahaneler sunarak başlattığı bu ekonomik savaşta, Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı onurlu mücadelenin yanındayız.


Bütün alçakça müdahalelere rağmen Türkiye özgürlükler, adalet ve refah ülkesi olarak 21. yüzyıla damgasını vuracaktır. Ülkemize karşı savaş açanlara; “Ecdâdımızın heybeti ma’rûf-ı cihandır / Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır” mısralarıyla Çanakkale’yi, 15 Temmuz’u hatırlatıyor ve onlara meydan okuyoruz.


Bizler, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin mensupları olarak Amerika’nın başlatmış olduğu gayr-ı ahlakî ekonomik savaşa karşı Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için bilimsel araştırmalara desteğimizi daha da artırıp sanayi ve üretime yönelik çalışmalar yapmak suretiyle millî sanayimizin gelişmesi için bütün varlığımızla çalışacağımızı, Üniversitemiz bünyesinde yapılacak ihalelerde ve kantinlerimizde yerli ürünleri tercih edeceğimizi ve bütün birimlerimiz tarafından tasarruf tedbirlerine azami derecede uyacağımızı ilan ederiz. Gün, birlik günüdür.


Prof. Dr. Alim YILDIZ

Rektör 



Haber Tarihi : 14.08.2018

AYLARA GÖRE HABERLER