Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Üniversitemizde

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret ederek İlahiyat Fakültesi’nde “Din İstismarı” konulu konferans verdi.


İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, akademik personel ve öğrenciler katıldı. 


Konferansta İşliyen, öğrencilere terör örgütleri FETÖ, DAEŞ ve PKK'nın dini istismar ettikleri alanlar konusunda bilgiler verip, dikkatli olunması gerekenlerin altını çizdi ve terör örgütleri FETÖ, DAEŞ ve PKK'nın dini istismar etmeler konusunda bilgi veren İşleyen, ülkemiz açısından bu tehlikenin henüz tam anlamıyla geçmediğini ve konunun soğutulmaması, aksine sıcak ve gündemde tutulması gerektiği şeklinde bir fikir birliği olduğunu ifade etti.


Din istismarı konusunu gündemde tutarak farkındalık sağlamanın önemine vurgu yapan İşliyen, “Televizyon programları, konferanslar, seminerler, paneller, örgütlü bir din istismarı, terör örgütleri FETÖ ve DAEŞ kitapları ve kitapların Türkçesi, İngilizcesi ve dünyanın pek çok diline çevrilmiş şeklide yayımlanması, devletin değişik birimlerinde ve kurullarında gündeme gelmesi meselenin ehemmiyetini bize anlatmaktadır.” ifadelerini kullandı.


Konferansın ardından Diyanet Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı makamında ziyaret etti. 



Haber Tarihi : 23.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER