Doç. Dr. Savaş Kaya’nın Araştırma Grubundan Öncü Çalışma

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Doç. Dr. Savaş Kaya öncülüğünde kurulan Kaya Araştırma Grubu Carbon Quantum Dot'ların metallerin korozyonunu yüksek derecede engellediğini ispatladı.

Teorik öngörülerle başlatılan ve bahsedilen kimyasal sistemlerin korozyon alanındaki ilk uygulamalarından olan çalışma, dünyanın en saygın bilim platformlarından biri olan American Chemical Society’nin LANGMUIR dergisinde yayınlandı.

Doç. Dr. Kaya yaptığı açıklamada, “Araştırma gruplarının en büyük amaçlarından biri dünyanın en saygın dergilerinde ses getiren yayınlar yapmaktır. Bu amaçla teorik deneysel ve hesaplamalı kimya alanında çalışmalar yürüten, alanında tanınmış 50 bilim insanından oluşan Kaya Araştırma Grubu olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.” dedi.

Haber Tarihi : 25.03.2022