Üniversitemizden Bahar Kalkanı Harekâtına Destek

6 Mayıs 2019 tarihinde İdlib’te başlayan büyük insanlık dramı sonucunda; binlerce masum sivil hayatını kaybetmiş, binlercesi yaralanmış, yerinden edilen bir milyondan fazla insan sınırımıza yönelmiştir. 27 Şubat 2020’de Kahraman Mehmetçiklerimize karşı gerçekleştirilen menfur saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından rejim unsurlarına karşı Bahar Kalkanı Harekâtı başlatıldı.

 

Ateşkesi sağlamak, göçü önlemek, bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirerek birliklerimizin, halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla başlatılan harekâta Üniversitemiz Senatosu yaptığı açıklamayla destek verdiğini açıkladı. 

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından Senato Toplantı Salonu’nda yapılan açıklamada, “Devletimiz kadim tarihi ve köklü medeniyetinden aldığı güç ile sadece bölgesinin değil tüm dünyanın barışına hizmet eden çalışmaların öncüsü olmuştur. Tarih boyunca zulüm gördükleri için vatanlarından ayrılmak zorun kalan farklı kültürlerden, milletlerden ülkelerden insanlara kucak açan milletimiz bugün de Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapmaktadır. Devletimiz bu asil tavrı ile sözde insan hakları savunucusu ülkelere karşı insanlık dersi vermektedir. Bu minvalde 27 Şubat 2020 tarihinde Suriye’de devam etmekte olan iç savaşa yönelik ateşkesi sağlamak mülteci göçünü önlemek ve bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirmek üzere İdlib’te bulunan kahraman birliklerimiz alçakça ve kalleşçe düzenlenen bir hava saldırısına maruz kalmışlardır. Bu hain saldırıda ne yazık ki 35 kahraman askerimiz şehadet makamına ulaşmış, 32 askerimiz ise gazi olmuştur. Bu vesile ile kahraman Mehmetçiklerimizden şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar ve ailelerine sabırlar diliyorum. 

 

Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmayan şanlı Türk Ordusu hem Mehmetçiğimize hem de bölgedeki mazlumlara uzanan zalim elleri kırmak amacıyla Bahar Kalkanı Harekâtını başlatmış ve çok kısa sürede rejim unsurlarına hak ettiği cevabı vermiştir. Ayrıca bu harekât ile savunma sanayimizce üretilmiş olan yerli ve millî harp silahlarımızın yetenekleri şanlı askerimizin tarihten gelen eşsiz mücadele becerisiyle birleşmiş ve tüm dünyada savaş tarihine geçecek benzersiz bir başarıya dönüşerek başta milletimiz olmak üzere ümidi bizde olan tüm mazlumları gururlandırmıştır. İnancından ve tarihinden aldığı güçle her zaman mazlumun ve masumun yanında, zulmün ve zalimin karşısında olan milletimiz ve şanlı ordumuz, ülkemizin birliği ve bütünlüğü, bölgemizdeki kardeş halkların selameti için yine imanını ortaya koyarak terör ve rejim unsurlarına karşı destan yazmaktadır. 

 

Bu vesileyle, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu olarak devletimizin, bölgemizin huzur ve güvenliğine yönelik yürüttüğü Bahar Kalkanı Harekâtını “mevzu vatansa gerisi teferruattır” anlayışı içerisinde, dualarımızla gönülden desteklediğimizi, kahraman Mehmetçiğimizin ve aziz devletimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.” ifadelerine yer verildi.


 



Haber Tarihi : 05.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER