URAP 2021 – 2022 Türkiye Sıralaması

Üniversitemiz Bilimsel Sıralamalarda Yükselişine Devam Ediyor


Üniversitemiz, URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından hazırlanan 2021-2022 URAP Türkiye sıralamasında en çok yükseliş gösteren üniversiteler arasında yer almayı başardı.


URAP Türkiye sıralamasına göre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi; 179 üniversite içinde genel puan tablosuna göre 47. sırada, 121 devlet üniversitesi içinde 40. sırada, tıp fakültesi olan 84 üniversite içinde 36. sırada, 2000 yılından önce kurulan 71 üniversite sıralamasında ise 39. sırada yer almıştır.


Söz konusu sıralamada, üniversiteler değerlendirilirken makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam doküman sayısı, doktora öğrencisi sayısı, doktora öğrencisi oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı ölçütleri kullanıldı.


Sıralamayı değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Göreve geldiğimizden bu yana devletimizin belirlemiş olduğu vizyon ve hedeflere ulaşması, ülkemizin küresel bir güç olması için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Amacımız bilimsel araştırma faaliyetlerimizin yanı sıra nitelikli bir insan gücü yetiştirmektir. Bu amaçla, Üniversitemizde akademisyenlerimizin kendilerini özgür ve değerli hissetmeleri için huzurlu bir çalışma ortamı sağlamak adına önemli adımlar attık. Öncelikle bilimsel kriterleri önceleyen, teorik çalışmaları pratiğe dönüştürmeyi amaçlayan atama kriterlerimizi güncelledik. Bilimsel projelere desteklerimizi artırdık, araştırma merkezlerimizi ve laboratuvarlarımızı modern bir hâle getirdik. Ulusal ve uluslararası sempozyum ve kongreler düzenledik. Sonuçta sadece bir yıl gibi kısa bir sürede dünyanın ve ülkemizin itibarlı bilimsel ranking kuruluşlarında üst sıralara doğru tırmanışa geçmeyi başardık” dedi. Hedeflerinin Üniversitemizi sadece ulusal değil uluslararası alanda da dünyada adından söz ettiren bir konuma taşımak olduğunu söyleyen Rektör Yıldız, “Üniversitemizi hak ettiği yere ulaştırmak adına var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Üniversitemizin hepimizin yuvası, değeri olduğu bilinciyle önümüzdeki dönemde de akademik çalışmaların artarak devam edeceğine inancım tamdır. Akademik, idari çalışanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte gösterdiğimiz çaba, bizleri daha başarılı bir geleceğe taşıyacak. Bu süreçte katkı veren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  


URAP 2021-2022 Türkiye sıralama tablolarına, https://newtr.urapcenter.org  adresinden ulaşabilirsiniz.
 



Haber Tarihi : 28.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER