Teknoloji Fakülteleri Dekanları YÖK Başkanı İle Toplantı Gerçekleştirdi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında çevrim içi olarak gerçekleştirilen 16’ncı Teknoloji Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısına Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Kurşun katıldı.

Teknoloji Fakültelerinin mevcut durumlarının ve sorunlarının ele alındığı toplantı “Tanınma ve Yaklaşım Sorunu”, “Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları (MTOK) Kontenjan Sorunları” ve “Türev Mühendislik Sorunları” gibi konular üzerinde duruldu.

Toplantıda ayrıca Teknoloji Fakültelerinde, teorik bilginin yanı sıra uygulama becerisi yüksek, üretim ve sektör odaklı mühendisler yetiştirmek amacı ile uygulanan 7+1 eğitim modelinin yanı sıra 6+2 ya da 4+1 eğitim modellerinin de uygulanması için çalışmalar yürütülmesi gerektiğine değinildi.

Toplantıda söz alan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurşun, Cumhuriyet Teknokent’te çok sayıdaki ulusal ve uluslararası yazılım firması olduğunu belirterek Sivas’ın geleceğine katkı sunduklarını anlattı.

Haber Tarihi : 29.04.2022