Rektör Yıldız TEKNOFEST 2021’e Katılan Takımlarla Bir Araya Geldi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılan takımlarla bir araya geldi.

 

SCÜ Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Rektör Yıldız’ın yanı sıra Takım Koordinatörü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Aslan, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Kurşun, takım danışman hocaları Prof. Dr. Tarık Türk, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Atıcı, Dr. Öğr. Üyesi Kerim Emre Öksüz, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Polat, Arş. Gör. Mustafa Temiz ve takımlarda yer alan öğrenciler katıldı.

 

Rektör Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada bu tür yarışmalarda ödül almanın önemine değinerek elde edilen başarıların katlanarak devam etmesini temenni etti. 

 

Daha Fazla Takımla Katılacağız

 

Rektör Yıldız, “Birçok üniversite TEKNOFEST’e katıldı. Bizim Üniversitemizden yarışmaya katılan 5 takımımızdan 2’si ödül aldı. Gelecek yıllarda daha tecrübeli bir şekilde, daha fazla ekiple inşallah TEKNOFEST’e yine katılacağız ve çeşitli dallarda başarılar elde edeceğiz.” dedi.

 

Rektörlük olarak her zaman takımların yanında olduklarını ifade eden Rektör Yıldız, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (CÜBAP) aracılığıyla da takımları desteklediklerini aktardı.

 

Tecrübe Kazandınız

 

“Üniversitemizin adını, Ülkemizin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivali olan TEKNOFEST’te duyurmanız önemliydi.” diyen Rektör Yıldız, konuşmasının devamında öğrencilerimize; “Bu festival, sizler için büyük bir tecrübeydi. Bundan sonra inşallah farklı alanlarda farklı çalışmalar yapacaksınız ve başarılar elde edeceksiniz. Bu tür tecrübeleri yaşamak önemlidir. Daha sonraki iş hayatınızda da bunların çok büyük faydalarını göreceksiniz.” dedi.

 

Rektör Yıldız, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi dekanlarını, takımların danışman hocalarını ve takımları tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Toplantıda söz alan Koordinatör Prof. Dr. Hilmi Ataseven elde edilen derecelerin yabana atılacak bir durum olmadığını söyleyerek, “Bildiğiniz üzere bir takımımız ikinci oldu. Diğer takımlarımız da çok dikkate değer bir şekilde dereceye girmiş oldular. Bu başarıyı elde etmeleri çok anlamlı ve önemliydi.” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Ataseven, Rektör Yıldız’ın takımlara verdiği desteği hatırlatarak, “Birçok üniversite 400, 500 ve 600 takımla yarışmaya geldi. Biz 5 takımla katılmış olmamıza rağmen kıymetli başarılar elde ettik. Bu başarı da çok değerli katılımınız, teşvikiniz ve yönlendirmeniz ile oldu. Bizleri desteklemeniz çok anlamlıydı ve bunun sonucunda önemli başarılar elde ettik.” diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Konuşmaların ardından Rektör Yıldız, takımlarda yer alan öğrencilere hediyeler verdi.
 



Haber Tarihi : 07.10.2021

AYLARA GÖRE HABERLER