Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarımız, Diş Tedavilerinde Artık Sıra Beklemeyecek

Sivas Valiliği ve Cumhuriyet Üniversitesi arasında ‘Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarına Diş Tedavi Hizmetlerinin Sağlanması İş birliği’ protokolü imza töreni gerçekleştirildi.
 
Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine Vali Davut Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler ile Diş Hekimliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Zan katıldı.
 
Vali Gül konuyla ilgili yaptığı konuşmasında iş birliği protokolü hakkında bilgi vererek, “Protokol kapsamında şehitlerimizin birinci derecede yakınları, gazilerimizin kendileri ve birinci derecede yakınları, Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi’nde sıra beklemeden tedavi olacaklar. Tedaviye gelirken ilçe kaymakamlıkları ve Merkezde ilgili Vali Yardımcımız önderliğinde kendileri, tedavi olacağı yere kadar araçla getirilecek ve tedavisi bittikten sonra da evlerine götürülecekler. Hem Şehit Aileleri Derneğimiz hem de Muharip Gaziler Derneğimiz, kişilerin tespitinde bizlere yardımcı olacaklar. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Şehit Aileleri bürosu var. Kendileri bu kişileri birebir takip edecekler.” ifadelerine yer verdi.
 
- Türkiye’de İlk Projelerden-
 
Vali Davut Gül, projenin Türkiye’de ilk projelerden olduğunu ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Şehitlerimiz canını verdi. Gazilerimiz sağlığını verdi. En iyi hizmeti almaları gerekiyor ve her şeyin en iyisine layıklar. Devletin imkânlarını olabildiğince şehit yakınlarına, gazilerimizin kendilerine ve yakınlarına hizmet sunacağız. “dedi.
 
Projenin fikir babasının Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı olduğunu dile getiren Vali Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız başta olmak üzere, Diş Hekimliği Fakültesi yönetimine ve emeği geçecek olan görevli sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise konuşmasında özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olanları, diğer şehitlerimizi de düşünerek şehit yakınlarımızın, gazi ve gazi yakınlarımızın hizmet noktasında kendilerinden alacaklı olduklarını düşündüklerini ifade ederek şöyle devam etti, “Bunlara karşı bizim bir şükran borcumuz var. Bu anlamda Üniversite olarak bir şeyler yapmak istedik. Sağ olsun Hafik Kaymakamımız Abdullah Bey ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız, dekan yardımcımız ve öğretim üyesi Recai Bey bu konuda birlikte çalıştılar. Sayın Valimizin de ifade ettikleri gibi, bundan sonra ilde Valiliğe, ilçelerde de kaymakamlıklara müracaat ederek şehit yakınlarımızı, gazi ve gazi yakınlarımızı alıp getirecekler ve Diş Hekimliğimizde kurduğumuz özel yerde tedavilerini olacaklar ve ardından dönecekler. Böyle bir hizmetin gerekli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
Konuşmaların ardından Vali Gül ve Rektör Prof. Dr. Yıldız, ‘Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarına Diş Tedavi Hizmetlerinin Sağlanması İş Birliği’ Protokolüne imza attılar.



Haber Tarihi : 28.09.2016

AYLARA GÖRE HABERLER