Öğr. Gör. Çarboğa’nın "Korkutname"si Azerbaycan’da Büyük İlgi Uyandırdı

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ön sözünü yazdığı ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gemerek Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Kenan Çarboğa tarafından hazırlanan “Korkutname” adlı kitap Azerbaycan’da da büyük yankı uyandırdı.

 

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ön sözünü yazdığı ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gemerek Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Kenan Çarboğa'nın hazırlamış olduğu "Korkutname" Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)tarafından yayımlandı.

 

Türk Dünyasının bilge şahsiyeti Dede Korkut’un hikâyelerinin şiirsel bir biçimde işlendiği eser, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’a da sunuldu.

 

Aliyev ve Bayramov tarafından büyük bir takdirle karşılanan kitabın Azerbaycan tanıtımı Azerbaycan Kültür Bakanlığı, TÜRKSOY ve Uluslararası Türk Kültür ve Mirası Vakfı’nın birlikte gerçekleştireceği organizasyonla 21 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

 

Öğr. Gör. Çarboğa yaptığı açıklamada Türkiye ve Azerbaycan’ın iki devlet-bir millet olduğunu vurgularken “Bu tür çalışmalar iki ülke arasındaki kültür bağının da gelişmesini sağlayacaktır. Karabağ Zaferinin kutlamaları dâhilinde Sayın İlham Aliyev’e ve Ceyhun Bayramov’a sunduğumuz kitaba olumlu tepkiler aldık. İnşallah bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.



Haber Tarihi : 21.01.2021

AYLARA GÖRE HABERLER