Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 4 Eylül Sivas Kongresi Mesajı

 

Milletlerin geleceklerini belirleyen birtakım önemli olaylar vardır. Sivas Kongresi de yüce milletimizin geleceğini belirleyecen en önemli olaylardan biridir.

 

Sivas Kongresi, aziz milletimizin tek yürek ve tek vücut hâlinde geleceğimize sahip çıkarak bağımsızlık mücadelesi kararının alınmasında, Anadolu'da farklı birçok millî unsurun ortak bir ideal etrafında birleşmesine vesile olan en önemli tarihî dönemeçtir.

 

Vatanın bölünmez bütünlüğünün benimsenerek manda ve himayenin kabul edilmediğinin, büyük bir azim ve kararlılıkla tüm dünyaya ilan edildiği olaydır. Cumhuriyetimizin mihenk taşıdır.

Sivas Kongresi'nde hâkim olan millî birlik ve beraberlik ruhu; günümüzde de devletimize, milletimize, bayrağımıza ve vatanımıza yönelen tehditler karşısında en büyük gücümüzdür.

 

İşte bu iman ve güç ile 15 Temmuz gecesi Millî iradeyi hiçe sayanlara karşı da necip milletimiz, millî bir duruş sergilemiş ve dün olduğu gibi bugün de aynı azim ve kararlılıkla aziz vatanımızı savunmuş ve bu uğurda canlarını feda ederek cennetle müşerref olmuşlardır.

 

Sivas Kongresi'nin 99. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kongre Delegeleri olmak üzere, tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

 

 

Prof. Dr. Alim Yıldız

Rektör



Haber Tarihi : 03.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER