Arkeoloji Kulübü Sivas Arkeoloji Müzesi’nde

Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü öğrencileri ‘Arkeoloji Kulübü’ olarak Sivas Arkeoloji Müzesi’ni gezdiler. Öğrenciler, bölüm dersleri kapsamında müze gezisiyle tarihi yansıtan eserleri yakından görme imkânı buldu.

Arkeoloji ve diğer bölümlerden gelen öğrenciler, müze içerisinde teşhirde olan Kalkolitik, Erken Tunç Çağı, Hitit Dönemi, Demir Çağı, Roma, Helenistik ve Osmanlı dönemi eserlerini gezerek incelediler. Müzede katılımcıların dikkatini en çok çeken eserler; Huri ve Şeri Rython kap, Altın mühür yüzük, sikkeler ve 9 milyon yıl öncesine ait olan hayvan fosilleri oldu. Müze gezisinde tarihe ışık tutan eserleri inceleyen öğrenciler, müzedeki eserler hakkında bilgi sahibi oldular. Gezi kapsamında ayrıca tarih, kültür ve sanat eserleri, kültür ve müze hakkında bilgi sahibi oldular.

Haber Tarihi : 25.12.2018