KOSGEB ile İkinci Kez Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz çeşitli alanlarda farklı kurumlarla yaptığı iş birliğine devam ediyor. Bu yönde yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Üniversitemiz ile KOSGEB arasında ikinci kez Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü imzalandı.

İmza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, KOSGEB Sivas İl Müdür Vekili Bahattin Ünal, Mühendislik Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, KOSGEB idarecileri ile Üniversitemizden öğretim elemanları katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, daha önce KOSGEB ile yapılan protokol sonucunda verilen eğitimde 21 kişinin sertifika aldığını belirterek, “İmzalanan yeni protokolle birlikte 30 kişi daha sertifika sahibi olacak. Bu protokoldeki amaç; ülkemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmeler kurularak girişimciliğin gelişmesini teminen, girişimcilerin iş kurma ve yürütme alanında bilgi ve beceri sahibi olmaları. Bunlara ilave olarak bu süreçte rol ve sorumluluklarının farkına varmalarını sağlamak, kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazandırmak amacıyla düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitiminin verilmesi için iş birliği sağlanmasıdır. Hayırlı olsun.” dedi.

KOSGEB Sivas İl Müdür Vekili Bahattin Ünal, amaçlarının Üniversitemizdeki öğretim elemanları ve idari personelin bu eğitimden faydalanmalarını sağlamak olduğunu, sonucunda da yeni girişimci desteği denilen destekle üniversitelerde kurulacak olan kuluçka merkezlerinde KOSGEB’in 150 bin liralık yeni girişimci desteğinden faydalanabilmeleri olduğunu söyledi. Bahattin Ünal, “2016 yılında Sivas’ta toplam 2488 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verdik. Birçok fakülte ve yüksekokula uygulamalı girişimcilik dersi de koyduk. Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrencilerimize de doğrudan bu belgeyi takdim ediyoruz. Üniversitemiz ile bir protokolümüz daha var. KOSGEB İdaresi Başkanlığı ile Rektörlüğümüz arasında imzalandı. AR-GE ve inovasyon protokolü kapsamında Sivas ili ve ilçelerine de yeni AR-GE başvurusu olduğu zaman biz bunu Üniversitemiz ile birlikte değerlendiriyoruz. Bunun da Üniversitemiz adına önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Konuşmalarından ardından imza törenine geçildi. İmza töreninden sonra daha önceki eğitimde sertifika almayı hak edenlere Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız sertifikalarını takdim etti.

 

 

 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

 youtu.be/oUoEKe9TNW8     VİZYON 58

youtu.be/eWwcz9k2m6Q       SRT

 



Haber Tarihi : 23.01.2017

AYLARA GÖRE HABERLER